Mladší žáci nastoupili v extralize mladšího dorostu

V neděli 9. října dorazil nejslabší tým letošní sezóny HBC Killers Litoměřice, který měl z předchozích třech zápasů děsivé skóre 0:109. Stříbrské Buldoky nemusela mrzet neúplná sestava způsobená marodkou klíčových hráčů, naopak poprvé si tak mohli vyzkoušet extraligu mladšího dorostu dva hráči mladších žáků David Němčák a Adam Trávníček. Skóre ve třetí minutě otevřel univerzál Jakub Sláma a pak už se nejvíc musela snažit naše zapisovatelka Zuzana Kalčíková. První třetina skončila 8:0 a nejtěžší bylo udržet koncentraci domácích hráčů, aby k zápasu přistupovali alespoň jako tréninku.
Nepozornost a uvolněná hra stála za první brankou soupeře v této sezóně, když po hrubce obránce v útočném pásmu naslepo nahrával a míčku se zmocnil kapitán Litoměřic a ten prověřil ztuhlého brankáře domácích Radka Sládka. Po timeoutu domácích již Buldoci nepřipustili žádný další atak vlastní branky a zápas dohráli na pohodu.
Hodnocení trenéra: „Zápas lze těžko hodnotit, pro kluky bylo těžký najít rovnováhu mezi mými požadavky. Nechtěl jsem za každou cenu nastřílet spoustu branek a za každou cenu zostudit soupeře, proto jsem pozval dva mladší žáky. Na druhou stranu jsem chtěl, aby si hráči vyzkoušeli různé kombinace. To však vedlo k tomu, že to kluci někdy až moc překombinovali. Potěšilo mě, že se dokázali gólově prosadit oba mladší žáci. Naopak navrátilec po delší zdravotní pauze Roman Bubeníček si na konci zápasu způsobil po pádu úraz ramene.“

HC Buldoci Stříbro – HBC Killers Litoměřice 24: 1 (8:0,7:1,9:0)
Střely: 75:3 Vyloučení: 0:2 Využití: 2:0

Hlavní sponzoři mládežnických týmů: