Vstup do 1. ligy vyšel Buldoků na výtečnou

HC Buldoci Stříbro jako jediné západočeské mužstvo vstoupili v letošní sezóně do soutěže v inline hokeji, konkrétně do divize Jih v 1. lize. Jako první soupeř je čekal tým z líhně tohoto sportu u nás, mužstvo Outsiders Pardubice. Hráči stříbrského celku přijížděli na první domácí zápas do Písku s cílem sehrát zápas, za který by se neměli stydět. V tom jim vůbec nepomohla informace, že dnešní soupeř přehrál v sobotních zápasech týmy z Písku (13:12) a Soběslavi (6:4).

V první čtvrtině (pozn. autora: inline se hraje 4x 12 min.) hra Buldoků vykazovala známky velkého respektu k soupeři, kterému se navíc povedlo v 7. minutě překonat gólmana Tomáše Dudíka. Postupně  hráči Buldoků ztratili ostych a pouštěli se do protiútoků. První vyrovnání přišlo z hole kapitána mužstva Petra Staňka. V polovině zápasu ukazovala světelná tabule skóre 2:2.

Na začátku třetí čtvrtiny se dostali Buldoci poprvé do vedení, ale v touze po další brance velmi otevřeli svojí obranu. Toho pardubičtí využili a obrátili stav zápasu ve svůj prospěch. Ve 36. minutě našel Jarda Houdek Matěje Sýkoru a ten prudkou střelou vyrovnal na 4:4.

V poslední čtvrtině Buldoci zaskočili soupeře dvěma rychlými góly. Nejdříve dorazil nastřelený puk mezi betony Martin Sládek a vedení pojistil Jan Šůcha. Outsideři se ale nevzdávali. V přesilové hře dělovkou snížili tři minuty před koncem regulérní hrací doby a poté bez brankáře se snažili o vyrovnání. To už ale Buldoci nedopustili, a tak se mohli radovat z prvního vítězství.

Václav Šůcha – vedoucí týmu zhodnotil zápas slovy: „Před tímto zápasem jsme měli pochybnosti jestli jsme se neunáhlili, když jsme se rozhodli vstoupit do soutěže. Na začátku jsme museli překonat několik překážek. Tou největší byla a zatím zůstává skutečnost, že ve Stříbře chybí zastřešená plocha. Zatím jsme našli zázemí v hokejbalové hale HBC Plzeň, kde sehrajeme již příští utkání. Mám radost z nových posil. Velký dík pak patří našemu gólmanovi Tomášovi Dudíkovi, který v brance doslova čaroval. Doufám, že to nebyla poslední výhra a chtěl bych pozvat všechny naše příznivce na zápas proti Spartaku Soběslav, který hrajeme v sobotu 15.5. od 20.00 hod. v Plzni.“

 

Výsledek utkání: HC Buldoci Stříbro : IHC Outsiders Pardubice - 6:5

Čtvrtiny: (0:1) (2:1) (2:2) (2:1)

Branky: 13. Staněk, 18. Staněk (Šůcha), 26. Holák (Šůcha), 36. Sýkora (Houdek), 40. Sládek (Mrkvan), 41. Šůcha (Staněk, Holák) – 7. Kubát (Šindler), 16. Bardlík, 32. Bardlík(Šindler), 34. P. Pozdník (Kubát),  Šindler (Kubát, Vala)

 

Statistiky na www.in-linehokej.cz

 

Hlavní sponzoři mládežnických týmů: