Úvodní zápas v extralize Buldokům nevyšel

V sobotu 12. září vstoupili mladší dorostenci stříbrských Buldoků do soutěže Extraligy mladšího dorostu prohrou s Tatranem Třemošná. Hned v úvodu zápasu využil Svoboda zaváhání domácího týmu u vlastní branky. Buldoci v první třetině díky nepřesnosti při rozehrávce těžko dostávali míček pod kontrolu a jen sporadicky poslali střelu na brankáře Krýsla.
Ve druhé třetině stříbrský celek přidal na důrazu a díky nasazení kapitána týmu Slamy snížili ve 26 minutě skóre zápasu.
Ve třetí třetině dobřanská posila O. Šlehofer vyrovnal. Stupňující tlak domácí mohl přinést zvrat v zápase, když střela Hůrky vymetla pavučiny v brance Tatranu. Bohužel ani dvě tyčky nenasměrovaly míček za brankovou čáru a jak se říká, "Nedáš, dostaneš", potrestala Třemošná stejnou chybu v obraně jako byla při první brance. Necelé tři minutu si hosté již pohlídali a mohli se tak radovat ze zisku prvních bodů v nové sezóně.


Zhodnocení zápasu trenérem V. Šůchou:
"Vstup do úvodního zápasu nového ročníku se Buldokům vůbec nezdařil. V úvodní třetině soupeř využil velkých chyb našich obránců a získal dvoubrankové vedení. Dokázali jsme sice v průběhu následujících minut vyrovnat, ale v závěru opět chybou v obraně jsme umožnili soupeři skórovat. Celkově hra buldoků postrádala větší důraz a kombinaci při zakládání útoků. Do příštího zápasu s Pískem se musí ještě hodně zapracovat především na důrazném bránění kolem brankoviště."

HC Buldoci Stříbro - TJ Tatran Třemošná 2:3 (0:2,1:0,1:1)
Střely: 22:24, Vyloučení: 3:4

Branky a střely:
26. Sláma, 37. Šlehofer (Hůrka) - 4. Svoboda (Kucharski), 14. Radová (Rozhoňová), 43. Kuchrski (Hubka, Komanec)

Sestava Buldoků:
Kořínek, (Bubeníček R.) - Kopet, Sláma, Syrový, Šůcha - Bárta, Bubeníček L., Čech, Hůrka, Kalčík, Krejčí, Svoboda, Šlehofer

detail utkání zde

Hlavní sponzoři mládežnických týmů: