Stříbrští žáci si přivezli stříbro

V neděli ráno se přesunula kolona desíti vozidel se sedmnácti hráči ze Stříbra do Horní Břízy, která hostila turnaj mladších žáků v hokejbalu. Po páteční debaklu s Tachovem (10:0) nastupovali Buldoci na hřiště s daleko větším nasazením.

V prvním zápase nastoupili proti Třemošné, která zaskočila naše hráče s trochu přerostlým brankářem (11 let - cca 170 cm :-( ). Přesto první třetina byla poměrně vyrovnaná a Buldoci se snažili srovnat jednobrankové manko. Bohužel ve chvíli, kdy na konci přesilovky, zapomněli na vracejícího se soupeře a inkasovali další gól. Ve třetí třetině si opět dokázali vytvoři tlak, ale vždy narazili na Golema v brance. Pouze jedenkrát se jim ho povedlo překonat.

Tatran Třemošná – Buldoci Stříbro 4:1 (1:0; 2:0; 1:1)

Druhý zápas sehráli domácí hráči z Horní Břízy s Třemošnou, a i když se do vedení jako první dostali právě domácí, v zápase triumfovali hokejbalisti Třemošné. Postupně si vytvořili takový tlak, že nedali Bříze žádnou šanci na změnu v zápase.

TJ ZKZ Horní Bříza – Tatran Třemošná 1:7

Ve třetím zápase se mělo rozhodnout o druhém týmu v pořadí. Buldoci moc toužili po vítězství. Na začátku zápasu se dostal soupeř do dvou brankového vedení, to se stříbrským povedlo brzy srovnat a následně se dostali do vedení. Ve druhé třetině byli daleko více tvořiví, přihrávali si a více přitvrdili hru. To někdy vedlo k vyloučení, které je však nezastavilo a postupně si získali čtyřbrankový náskok. V tu chvíli bylo pro trenéra dost obtížné je držet v klidu, při zemi. Kluci už pomalu oslavovali vítězství, o které málem přišli hned během jedné minuty ve třetí třetině, kdy na dvakrát inkasovali. Poté již disciplinovaně dohráli zápas ke své radosti i radosti svých vehementně fandících rodičů.

Buldoci Stříbro – TJ ZKZ Horní Bříza 7:4 (3:2, 3:0, 1:2)

Radost byla obrovská a většina hráčů to následně oslavila u Meka pořádným hambáčem.

Konečné pořadí:

1. Tatran Třemošná
2. Buldoci Stříbro
3. TJ ZKZ H. Bříza

Nejlepší hráč turnaje: Václav Polánka (Stříbro)

Fotky z turnaje.     

 

 

 

   

Hlavní sponzoři mládežnických týmů: