Stříbrští hokejbalisté si připsali důležité 3 body a posunuli se na třetí místo

V sobotu 28. března dopoledneBuldoci odcestovali na zápas do plzeňské haly, kde stříbrské Buldoky hostil týmSTS Chvojkovice Brod Plzeň.

Do zápasu Buldoci šli s tím, že potřebují urvat 3 body. Podle toho taky začátek vypadal, kdy obstřelovali domácího brankáře a domácí celek v podstatě k ničemu nepustili. Bohužel spoustu gólových situací, které Buldoci měli v průběhu první třetiny, nevyužili. Po první třetině šli do šaten za nerozhodnutého stavu 0:0.

Do druhé třetiny vstoupili Buldoci s tím, že se musí konečně prosadit, ale po dvou minutách hry druhé třetiny Buldoci inkasovali po nedůsledné důrazu před bránou. Hned poté stříbrští hokejbalisté zatlačili domácí celek do jejich obraného pásma. Ve 4. minutě druhé třetiny Burda vyhrál buly, míčku se ujal Míkovec, který obešel domácího útočníka a bekhendem poslal střílenou přihrávku Burdovi, který zavěsil a srovnal stav utkání. Buldoci dostali další čerstvou krev do žil a po mnoha šancích Buldoci, které nedokázali úspěšně proměnit, opět inkasovali. Ke konci druhé třetiny domácí celek připal ještě třetí branku a s Buldokama to
vypadlo hodně špatně, jen málokdo v hale věřil, že by Buldoci nepříznivý stavu 3:1, otočit.

Do třetí třetiny Buldoci vstoupili jako uragán a po 90 vteřinách hry, vybojovali stříbrští míček v útočném pásmu, který se dostal k Burdovi a ten snížil na 3:2. O čtyři minuty později Buldoci vydařenou kombinací v útočném pásmu, Burda přihrál Míkovcovi, ten okamžitě posunul míček na Růžičku, který měl před sebou poloprázdnou branku a neměl žádný problém srovnat stav utkání. O další tři minuty Ondřej Sláma získal míček na červené čáře, obešel 2 hráče a ocitl se sám před brankářem, kde udělal bekhendovou kličku a Buldoci získali vedení 3:4. Stříbrští hokejbalisté získali na svých hokejkách klid. Ale 2 a půl minuty před koncem zápasu si Buldoci zkomplikovali situaci, kdy poslední jmenovaný Ondřej Sláma podrazil domácího hráče a šel si sednout na dvě minuty. Buldoci ale zvládli famózně oslabení a 8 sekund před koncem přidal po přihrávce Míkovce gól do prázdné brány Šaman. Buldoci mohli slavit třetí vítězství v řadě.

Hodnocení trenéra: "Do Plzně jsme neodcestovali zrovna silné sestavě, přesto jsme dokázali mít v zápase převahu. Bohužel v první části jsme měli žalostně málo střel na branku. Naopak soupeř ve druhé třetině dokázal využít našeho zaváhání a nedůslednosti v obranném pásmu. Jak se nám nepovedly první dvě třetiny, tak ve třetí jsme překvapili nejen všechny přítomné, ale i sami sebe. Málo kdo by asi vsadil na naše vítězství před poslední částí zápasu. Museli jsme, ale stáhnou sestavu na minimum. Byl to trochu risk, ale vyplatil se. Kluci, kteří odehráli poslední část toho měli opravdu plné zuby."

Chvojkovice Brod - Buldoci Stříbro 3:5 (0:0; 3:1; 0:4)
Střely na branku 18:37, Vyloučení 1:1

Míkovec (0+3), Sláma O. (1+0), Burda (2+1), Růžička (1+0), Šaman (1+0)

Hlavní sponzoři mládežnických týmů: