Přípravka dala maminkám krásný dárek

V neděli 11. května se konal na stříbrském zimním stadionu 7. turnaj přípravek za účasti čtyř týmů z plzeňského kraje. Hokejbalový potěr nastupoval k prvnímu zápasu po vydatném ranním dešti, naštěstí se počasí vyčasilo a vydrželo po celý turnaj.

Stříbrští Buldoci dali maminkám krásný dárek k jejich svátku ve formě dvou vítězství. V prvním zápasu se rychle ujali vedení a po dvou třetinách vyhrávali vysoko 4:0. V závěrečné části sice soupeř z Dobřan ještě zazlobil, ale domácí si výhru pohlídali.

Ve druhém zápasu s HBC Plzeň B se hrála vyrovnaná hra s pěknými góly na obou stranách. Když už to vypadalo, že utkání skončí remízou, povedlo se plzeňským z úniku poslat míč mezi betony stříbrského gólmana Filipa Sobotky. Na zkorigování výsledku už nebyl čas.

Pěkný zážitek a parádní obrat v utkání předvedli Buldoci v posledním zápase turnaje proti plzeňskému „A“. Vypadalo to, že stříbrští dostanou pořádný nářez, ale ti se za stavu 0:3 nevzdali. V poslední třetině dokázali otočit skóre utkání a po parádní střele Šlosara, který střelecky zastoupil nepřítomného Krejčího, se malí hokejbalisti mohli radovat z druhého vítězství.

Turnaj zhodnotil vedoucí mládeže Václav Šůcha slovy: „Ač to při zahájení turnaje nevypadalo, nakonec se počasí umoudřilo a všechny utkání se mohly odehrát bez jakýchkoliv komplikací. Jsem rád, že naše přípravka se postupně rozrůstá a kluci získávají pod vedením Petra Němčáka herní dovednosti, které dokáží úspěšně přenést do zápasů. Tým přípravky mohu hodnotit s časovým odstupem odehraných zápasů na domácím hřišti a je tam vidět znatelný posun. Jelikož je čeká ještě jedna sezóna v prakticky ve stejném složení, věřím, že se do budoucna formuje skvělý žákovský tým, o kterém ještě hodně uslyšíme.“

Buldoci Stříbro : Snack Dobřany    4:2
HBC Plzeň A : HBC Plzeň B          4:6
Buldoci Stříbro : HBC Plzeň B        4:5
Snack Dobřany : HBC Plzeň A       4:4
HBC Plzeň B : Snack Dobřany       4:3
HBC Plzeň A : Buldoci Stříbro        4:5
 

Hlavní sponzoři mládežnických týmů: