Letošní cíl jsme splnili

V neděli 17. května čekala Buldoky dohrávka posledního zápasu V MČR skupiny Jih, Západ s SK Suchdol nad Lužnicí. Do Stříbra dorazil značně oslabený soupeř po sobotní porážce s Plzní, kterou ztratil možnost přeskočit Buldoky na druhém místě.

Přesto to byl soupeř, který se radoval z první branky, když lobem nahozený míček přeskočil domácího brankáře Romana Bubeníčka. Stříbrští na začátku šesté minuty vrátil do hry Berčík, který o 75 vteřin přidal vedoucí branku Buldoků. Do konce první třetiny přispěli brankami od modré Marek a Hrad.

Ve druhé třetině soupeři postupně začaly odcházet síly a hrálo se převážně v jeho obraném pásmu. V brance hostí nahradil Jiráčkovou benjamínek Šebesta, který zdatně odolával spršce střel stříbrského celku. Přesto nedokázal zasáhnout proti dvěma brankám Lokajíčka a jedné od Kalčíka.

Ve třetí třetině se povedlo suchdolským ještě jednou překonat Bubeníčka a však domácí si v poklidu dohráli zápas, když dalším třemi brankami Berčíka, Šilhána a Mužíka, zakulatili výhru na konečných 10:2.

Hodnocení trenéra Václav Šůcha: "Zápas už nic neřešil. Trochu mě mrzelo, že soupeř přijel pouze se šesti hráči a dvěma brankáři. Nemohli jsme tak, hrát na plno. Všechny kluky přesto musím pochválit, především za celoroční výkon. Sice jsme si několika zápasy, trochu zkomplikovali cestu do finálového turnaje nejlepších deseti týmů z celé republiky. Postupem jsme splnili náš letošní cíl. Případný úspěch ve finálovým turnaji v Opavě bude už jen bonusem letošní sezóny. Samozřejmě budeme se znažit o co nejlepší umístění."

HC Buldoci Stříbro - SK Suchdol nad Lužnicí 10:2 (4:1,3:0,3:1)
Střely 45:17, Vyloučení 1:5, Využití 1:0, Br. v oslabení 0:0
Branky a přihrávky:  3+2 Berčík, 1+4 Mužík, 2+0 Lokajíček, 1+1 Hrad, 1+1 Kalčík, 1+1 Šilhán, 1+0 Marek


Sestava: R. Bubeníček (Sládek) - Šilhán, Lokajíček, Šůcha, Hrad, Kopet, Marek - Bárta, Berčík, L. Bubeníček, Kalčík, Kopf, Krejčí, Mužík, Rejda, Svoboda, Tintěra

Fotky ze zápasu najdete zde.

 

Hlavní sponzoři mládežnických týmů: