Hokejbal: Povinný tři body jsme nakonec zíkali

Do Horní Břízy přijeli stříbrští hokejbalisté bez trenérské dvojice Jan Šůcha – Pavel Bobr. V zápase je zastoupili Václav Šůcha se Štefanem Bártou a úkol měli jasný, přivést povinný tři body z vítězství nad soupeřem, který ještě ani jednou v této sezóně nevyhrál.

Úvod zápasu vyšel na výbornou. Ve 45. vteřině zápasu skóroval od modré obránce a kapitán Tomáš Mráček. Hra se po té trochu uklidnila a oba týmy si vytvořili několik dobrých šancí, které brankáři dokázali zlikvidovat. Pouze na samostatný únik domácího Jílka nestačil stříbrský brankář Lukáš Nový vyzrát.

Ve druhé třetině, okamžitě po vhozené buly Buldoci zvyšovali na 2:1, po té co Martin Svoboda přesně načasoval přihrávku mezi kruhy Mráčkovi. Buldoci svojí aktivitou jasně dominovali na hřišti. Bohužel vázla samotná koncovka, buď střele chyběl pověstný „kousíček“ a nebo myšlenka. V závěru třetiny navíc zbytečně fauloval v útočném pásmu Jirka Strnad, když krosčekoval domácího brankáře.  

Ve třetí třetině tlak našich hráčů stále narůstal, nechtěli se smířit s jednobrankovým vedením. To samé se dá říci o soupeři, který měl nejblíže k prvním bodům a tak v závěru zápasu odvolal svého gólmana. Toho Buldoci v zápětí využili, bohužel branka nebyla uznána pro postavení hráče v brankovišti. Hra byla vykázaná do obranného pásma hostů, kde se míčku chopil Tomáš Hanzlík a po úspěšném v úniku přes celé hřiště nedokázal umístit míček do prázdné branky. Svojí chybu záhy napravil, když doklepnul vypíchnutý míček zpoza gólmanových betonů Martinem Svobodou.

 

K zápasu V. Šůcha dodal: „Nebyl to jednoduchý zápas, kluci se na výsledek hodně nadřeli. Problémem nebylo si vytvořit patřičný tlak, ale samotná koncovka. Především u kluků, u kterých se to očekává. Tím je nechci nikterak hanit. Odvedli velký podíl na výsledku, vyvinuli mnoho energie na získání pásma a pak to nedokážou zúročit. Za každou cenu chtějí dát branku, a kdyby na chvilku  zvedli oči a podívali se, zjistili by, že obránci jsou v lepší střelecké pozici. Nyní nás čekají ještě dva těžký soupeři a potom tříměsíční pauza, ve které si většina hráčů nazuje brusle. Od 7. prosince začnou pravidelný tréninky hokeje.“

 

TJ ZKZ Horní Bříza - HC Buldoci Stříbro 1:3 (1:1,0:1,0:1)

Střely: 15:24 (6:6, 5:10, 4:8)

Vyloučení: 1:2

Hlavní sponzoři mládežnických týmů: