Hokejbal: Neuhlídali jsme nejlepšího hráče soutěže

Trochu netradičně ve čtvrtek 28.10.2010 nastoupili stříbrští Buldoci proti TJ Plzeň – Litice na jejich domácím hřišti ve Štruncových sadech.

Kluci nastupovali do hry s cílem vrátit plzeňským porážku na domácí půdě a zpočátku to vypadalo, že to nebude ani nějaký velký problém. Buldoci nastoupili sice bez chybějících dvou hráčů Šilhána a Blábola, ale s šestnácti hráči. Naproti tomu soupeř měl na své soupisce osm bojovníků.

Skóre otevřel Polánka po přihrávce Mráčka v sedmé minutě. O minutu později srovnal domácí Hurt. O další minutu později vracel Šůcha na Mráčka a ten zvyšoval na 1:2. Plzeňští nenechali Buldoky radovat se příliš dlouho a vyrovnali. V závěru třetiny opět utekl domácí Málek a Bartoška poslal Plzeň do vedení.

Ve druhé třetině v 15. minutě hákoval domácí Pecka a Šůcha využil přesilovky a srovnal na 3:3. Pak opět zaúřadoval domácí Málek a poslal během krátké chvíle domácí do dvoubrankového vedení. V závěru třetiny si Buldoci dokázali vytvořit několik dobrých šancí, ale jen dvakrát překonali plzeňského gólmana. Naopak plzeňský Málek procházel stříbrskou obranou jako nůž máslem, bez jakéhokoliv většího odporu směroval Plzeň k vítěznému konci.

Do třetí třetiny poslal trenér Buldoků pouze dvě pětky. Ty se však nedokázaly prosadit tak, aby vyrovnaly stav zápasu. Domácí si navíc pojistili výhru v zápasu dalšími dvěma góly. Hosté už v klasické sestavě snižovali v závěru utkání, když Krejčí přihrával Mráčkovi. Ten uzavřel na konečný stav 10:6.

K zápasu řekl vedoucí zápasu Václav Šůcha: „Přijde mi, že některým klukům chybí patřičná chuť a bojovnost. Díky tomu nasazení ostatních kluků vychází na prázdno. Myslím, že musíme více zapracovat na disciplíně hráčů. I přestože jsme dnes prohráli, nepředvedli jsme špatnou hru, problém byl, že jsme si nedokázali pohlídat Málka, který byl u všech deseti branek. A díky našemu gólmanovi to bylo jen těch deset, když se podíváte do statistik, tak zjistíte, že na něj letělo nejvíce střel v soutěži.“

 

TJ Plzeň Litice - HC Buldoci Stříbro 10:6   (3:2, 5:3, 2:1)

Střely: 29:19 (11:5, 9:9, 2:1)

Vyloučení: 1:1 Využití: 0:1

 

Hlavní sponzoři mládežnických týmů: