Hokejbal MŽ: První vítězství v sezóně

Buldoci v sobotu 12. listopadu byli z technických důvodů nuceni využít jako domácí hřiště plzeňskou halu, což s ohledem na venkovní teploty nebyla zase tak špatná volba. V Plzni je čekal tradiční soupeř, Tatran Třemošná.

V první třetině se stříbrský tým držel spíše vzadu a do soubojů se moc nepouštěl, čehož využili hráči Tatranu, kteří otevřeli skóre zápasu. Na první branku zareagovali Buldoci okamžitě po v hození buli. Pak se Tatranu povedlo dvakrát skórovat a vypadalo to, že opět stříbrský celek vyjde naprázdno. Buldokům se povedlo gólem do šatny snížit na rozdíl jedné branky.

Ve druhé třetině přišla chvíle Mráčka, který čtyřmi brankami za sebou otočil stav zápasu. Svůj hattrick si dal v závěru prostřední části i Hanzlík.

V poslední třetině stříbrští zaskočili soupeře, když postavili ve vlastním oslabení na hřiště jen útočníky. Třemošná připravená na to, ještě nějak změnit vývoj zápasu, otevřela obranu a Buldoci do ní vletěli a během několika sekund zvyšovali na 8:4. Nahřišti osobě dal vědět i srdnatý bojovník Bárta, který soupeři vypíchnul míček a po samostatném úniku, překonal brakáře. V závěru přidali Buldoci ještě dvě branky a soupeř jednu, to už však byly jen kosmetické úpravy.

Hodnocení trenéra: "Dnes opravdu nemám co bych klukům vytknul, všichni hráli s obrovským nasazením. Velmi znát je výkon navrátilce Mraka (Mráčka), který dokáže tvořit hru a spolu s Hanzem (Hanzlíkem) na sázeli deset branek. Kluci mají velký hlad po bodech (pozn. nejen po nich :-)). Do posud jsme hodně zápasů prohráli jen nepatrným rozdílem. Doufáme, že ještě nějaké ty body vybojujeme. Velkou příležitost budeme mít hned ve středu proti Liticům, kteří ještě letos nebodovali."

HC Buldoci Stříbro - TJ Tatran Třemošná 11:5 (2:3,5:1,4:1)

Střely: 30:18, vyloučení: 2:1, využití přesilovek: 0:0, oslabení: 1:0

Hlavní sponzoři mládežnických týmů: