Hokej: Žáci v Nejdku uspěli

 

V době hokejbalové zimní přestávky žáci Buldoků nezahálejí a věnují se samotnému hokeji. Zpříjemněním tréninkového úsilí jsou přátelská utkání. Tentokrát stříbrští žáci vyrazili k poměření sil do Nejdku. V Nejdku v prosinci slavnostně otevřeli zastřešený zimní stadion a tak jsme se těšili, jak se jim to povedlo. Po příjezdu nás čekala krásná nová hala, která nabízí klubu opravdové zázemí k práci s hokejovým potěrem.

 

K prvnímu zápasu nastoupili mladší žáci, kteří hráli na třetině hřiště, tzn. minihokej. Pro některé kluky to byl první hokejový zápas v životě. Velkou výhodou pro Buldoky bylo to, že všichni hráči mají zkušenost z hokejbalových zápasů, kde nastupují společně se staršími hráči. V zápase se nejvíce projevili Martin Svoboda a Vašík Bárta. Buldoci si po většinu zápasu vytvářeli tlak na soupeře a odstřelovali branku ze všech stran. Přesto se několikrát dopustili chyb, které hráči Nejdku dokázali využít. Mladší žáci Buldoků nakonec vyhráli utkání 12:6 a jejich radost dojala nejednoho z rodičů.

 

 

Sestava: Bárta,Kopf, Kopet, Kalčík, před nimi - Krejčí, Nový, Svoboda, Tintěra

Po krátké pauze a úpravě ledu nastoupili k dalšímu zápasu starší žáci. Po několika minutách se domácí dostali do vedení. Stříbrští hráči však dokázali rychle vyrovnat a o chvíli později se dostali do vedení, které postupně navyšovali. Ve druhé třetině dokázal soupeř ještě vyrovnat stav zápasu a vypadalo to, že Buldokům docházejí síly. V poslední třetině se opět dostali do vedení, které si už nedali vzít. Konečný výsledek zápasu 5:7. Následovala ohromná radost všech stříbrských hráčů a rodičů.

Sestava: Kopet, Kalčík, Ebenhöch, Hanzlík, Mráček, Rytíř, Strnad, Polánka, dole - Bárta, Novy, Svoboda.

Pokud bychom měli zhodnotit oba zápasy, tak musíme říct, že velký vliv na výkon našich žáků má celoroční práce, především účast v hokejbalové soutěži mladších žáků. Doufáme, že se také ve Stříbře jednou dočkáme takového stadionu, jaký mají dnes v Nejdku. 

 

Více fotek ze zápasů najdete zde

Hlavní sponzoři mládežnických týmů: