Černý víkend Buldoků

Nabitý první říjnový víkend byl pro stříbrský Buldoky víceméně černým víkendem.

Jako první na domácím hřišti nastoupil hokejbalový A-tým proti HBC Taurus Plzeň. V zápase po většinu času diktovali styl právě domácí hokejbalisté a soupeř dotahoval skóre. V závěrečné třetině Buldoci vedli 3:2 a ještě se jim naskytla možnost hrát přesilovou hru. Bohužel v ní obdrželi vyrovnávací branku. V samotném závěru v útočném pásmu si při výměně míčku neporozuměli domácí obránci a po hrubé chybě z brejku otočil stav zápasu plzeňský Černík.

HC Buldoci Stříbro – HBC Taurus Plzeň 3:4 (0:0, 1:1,2:3)
Střely: 18:28, Vyloučení: 8:8, Využití: 0:0, Branka v oslabení: 1:1

Sestava: Kořínek, Černoch T., - Holák, Sláma J., Sláma O., Jahoda, Sládek, Šůcha J., Burda, Krejčí, Hanzlík, Růžička, Šůcha V., Syrový  

Ve druhém duelu nastoupili starší žáci proti favorizovanému HBC Plzeň. Navzdory očekávané převaze hostí se hrála vyrovnaná hra s mnoha šancemi na obou stranách. Vedení se však ujali hosté, když využili ponechané výhody po faulu Hrada.
Ve druhé třetině domácí buldoci přestříleli plzeňské mečouny 19:11, ale štěstí na hokejkách měl i tentokrát soupeř, kterému se povedlo navýšit skóre zápasu na 0:2.
Ve třetí třetině s přibývajícím časem hráli stříbrští žáci už vabank. V poslední minutě při powerplay se povedlo soupeři zachytit střelu a skórovat do prázdné branky. Se závěrečnou sirénou padla ještě čtvrtá branka z poslední střely zápasu.

HC Buldoci Stříbro – HBC Plzeň 0:4 (0:1, 0:1,0:2)
Střely: 31:22, Vyloučení: 3:3, Využití: 0:1, Branka v oslabení: 0:1

Hodnocení trenéra Václava Šůchy: „Zápas mužů se pro nás vyvíjel dobře, nás však může mrzet mizerná střelba na branku. Dokážeme soupeře zatlačit do jeho obranného pásma, ale tam tak dlouho kombinujeme až celá akce vyjde naprázdno. Musíme zjednodušit celou hru v útočném pásmu. Je žalostné, když po většinu času máme míček pod kontrolou a dokážeme za první třetinu vystřelit na branku čtyři střely.

Starší žáky musím i přes prohru pochválit za předvedený výkon. Dokázali po delší době hrát vyrovnanou hru. Neměli jsme ale patřičný důraz v koncovce. Ve třetí třetině jsme už moc chtěli skórovat a to i za cenu hry bez brankáře. Ani to však nevyšlo. Přesto jsem v kabině kluky, navzdory prohře, musel pochválit.“

V neděli Stříbro hostilo první turnaj regionálního přeboru přípravek. Turnaje se zúčastnili týmy HBC Plzeň „A“ , HBC Plzeň „B“, TJ Tatran Třemošná, TJ Snack Dobřany a domácí HC Buldoci Stříbro. I zde vyšla domácí přípravka v obou zápasech na prázdno. V prvním duelu podlehla Třemošné 5:8 a poté i pleňskému „B“  2:3. Hodnocení výsledků v této kategorii není namístě (pozn. v kategorii přípravek se nevede jakákoliv statistika ani tabulka), jde především o to, aby si zahrály všechny děti a to i ti, kteří drží v rukou hokejku jen krátkou chvíli.  Nejlépe se předvedli týmy Třemošné a Dobřan, kteří mají ve svých řadách hráče se zkušenostmi z mladších žáků.

HC Buldoci Stříbro - TJ Tatran Třemošná 5:8
HBC Plzeň „A“ - TJ Snack Dobřany 0:5
HBC Plzeň „B“ -  HC Buldoci Stříbro 3:2
TJ Tatran Třemošná - HBC Plzeň „A“ 7:5
TJ Snack Dobřany - HBC Plzeň „B“ 5:0

Hlavní sponzoři mládežnických týmů: