Buldoci se po víkendových zápasech v Třemošné dotáhli na druhý Suchdol

V pátek 3. dubna vyrazili stříbrští Buldoci k dohrávce posledního zápasu základní části MČR starších žáků skupiny Jih, Západ proti TJ Tatran Třemošná. Domácí Tatran sice již dopředu věděl, že nedosáhne na postupovou čtvrtou příčku, přesto srdnatě bojoval a získal nějaký ten bod do bojů o umístění. Naproti tomu Buldoci si nemohli dovolit ani menší klopýtnutí. Pokud se nechtějí spoléhat na postup ze třetího místa pomocí koeficientu, musí přeskočit druhý Suchdol nad Lužnicí.

Domácí se Buldoků pustili s vervou a v prvních minutách naznačili, že to nebude pro hosty ze Stříbra, jednoduchý zápas. Přesto to byli právě stříbrští, kteří se na začátku čtvrté minuty ujali vedení ve výborně sehrané přesilové hře, kdy Šilhán přihrál Mužíkovi a ten si lehce poradil s domácím gólmanem.  Bohužel v následujícím střídání třetí lajna nechala volného před brankou Reichla a ten zavěsil do polo odkryté branky. Buldoci rychle odpověděli na vyrovnání. V polovině páté minuty Mužík zařídil Buldokům vítězný gól. V poslední vteřině navyšoval ve vlastním oslabení Kalčík na 3:1.

Druhou třetinu domácí odehráli velmi vyrovnaně, vytvořili si mnoho šancí, které však končil v lapačce stříbrského gólmana Sládka. V závěru prostřední části zaskočil nejen domácího gólmana, ale i všechny přítomné, buldočí benjamínek Krejčí, který trefil zpoza branky lapačku, od které se odrazil míček do branky.

I ve třetí třetině padali branky jen do sítě Tatranu. U obou byla dvojice Šůcha, Kopf. Obě úspěšné akce byly jak přes kopírák, kdy střela od modré byla těsně u branky tečována. Kluci se tak radovali dalšího vítězství a v koutku srdce si přáli, aby následující den třemošenští měli více štěstí a porazili druhý Suchdol. Jejich přání se jim splnilo a tak třetí Buldoci ztrácí na druhý Suchdol pouhý dva body.  A právě Suchdol je dalším soupeřem stříbrských hokejbalistů.

Hodnocení trenéra: „Je znát, že tým se pomalu sehrává společně s hokejisty. Potěšil mě výkon druhé pětky, kteří drželi krok s první pětkou. Ve hře kluci předvedli na cvičené situace z tréninků.  Nyní nás čeká šest nadstavbových zápasu a boj o postup na republikový turnaj. Rádi bychom postoupili přímo, tzn. z druhého místa.“

TJ Tatran Třemošná - HC Buldoci Stříbro 1:6 (1:3,0:1,0:2)
Střely: 28:36 Vyloučení: 6:6 Využití: 0:1 Oslabení: 0:1

Branky a střely:  Mužík 2+0, Kopf 2+0, Šilhán 0+2, Šůcha 0+2, Kalčík 1+0, Krejčí 1+0

Fotky ze zápasu najdete ZDE.

Hlavní sponzoři mládežnických týmů: