Zlatý pohár získal výběr Plzeňského kraje

Pražský zimní stadion v Edenu hostil republikový turnaj krajských výběrů do 15 let – Pohár hl. m. Prahy, Buldoci byli při tom.

Plzeňský výběr pod vedením Libora Hrubého a Václava Šůchy prošel dvoudenním turnajem bez ztráty jediného bodu. Tým ukázal svoji obrovskou sílu. Kluci vytvořili mezi sebou dobrou partu, a přestože jsme občas prohrávali, trpělivostí a kolektivním výkonem jsme zápas dotáhli do vítězného konce. Během celého turnaje inkasovali pouhé tři branky. Díky trpělivosti a zvládnuté herní taktice se zajištěným středním pásmem neumožnili Reprezentaci U14 se výrazněji prosadit a výhrou 3:0 získali Putovní pohár krajů a Pohár hlavního města Prahy.

Plzeňský kraj reprezentovali čtyři hráči stříbrských Buldoků – brankář Josef Kořínek (3), obránci Adam Šilhán (16), Daniel Šůcha (9) a útočník Ondřej Sláma (10). V roli asistenta trenéra se představil trenér Stříbra Václav Šůcha. Buldoci se v nabité konkurenci dokázali velmi dobře prosadit. Především Adam Šilhán, který se stal nejlepším hráčem Plzeňského kraje, nejlepším obráncem turnaje a hráčem „allstar“ týmu. Velkým překvapením a nejproduktivnějším hráčem turnajem byl Ondra Sláma. Hráč, který se věnuje hokejbalu od loňského září.

Asistent trenéra Václav Šůcha se vyjádřil k prestižnímu mládežnickému turnaji: „Kdyby se mi někdo zeptal před turnajem, zda ten pohár vyhrajeme, tak moje odpověď by byla jen zbožným přáním. Dnes už je to realita. Kluci byli úžasný, makali, poslouchali a neustále se zlepšovali. Hodně mě potěšili stříbrský hráči. Dokázali se prosadit a výborně reprezentovali naše město.“

Aktuality z celého turnaje najdete na webových stránkách www.poharprahy.cz.

Konečné pořadí:
1. Plzeňský kraj
2. Reprezentace U14
3. Praha
4. Moravskoslezský kraj
5. Pardubický kraj
6. Středočeský kraj
7. Jihočeský kraj
8. Ústecký kraj

 

Hlavní sponzoři mládežnických týmů: