Závěrečný turnaj soutěže ve Stříbře

V sobotu 17.5. 2014 proběhl ve Stříbře závěrečný turnaj MČR skupiny západ v hokejbalu starších žáků. Na celkové pořadí ve skupině a postup do semifinále MČR už zápasy hrané na tomto turnaji neměli žádný vliv. Přesto většina hráčů odehrála zápasy s velkým vypětím sil.

Bohužel to se nedalo říci o prvním zápase mezi domácími Buldoky a posledními Liticemi. Hosté stříbrský hráče dokonale zaskočili hned v prvních minutách hry, když dvěma ranami na branku pohodlně dvakrát skórovali.  Buldoci se vůbec nedokázali dostat do tempa, herně se velmi trápili. Střeleckou bezmoc protrhla až v osmé minutě jediná dívka z řad Buldoků, Denisa Kratochvílová.

Ve druhé třetině Litice ještě odskočily na rozdíl dvou branek, ale stříbrští dokázali rychle odpovědět a vyrovnali skóre. To se nezměnilo až do konce zápasu. Následovaly samostatná střílení, ve kterých nakonec byly úspěšnější Buldoci. Litice se přesto radovali z prvního získaného bodu v soutěži.
Pozn. Předchozí tři body získali po kontumaci zápasu právě s Buldoky.

Hodnocení trenéra Václava Šůchy: „Předvedli jsme asi nejhorší výkon letošní sezóny. Kluci se nedokázali vůbec prosadit, dostat se do tempa. To by také díky tomu, že jsme chtěli nechat hrát všechny hráče. To se ukázalo jako špatné řešení. Polovička hráčů se ani nezpotila. Trochu jsme se obávali, co předvedeme odpoledne s Plzní.“

HC Buldoci Stříbro - HBC Plzeň-Litice 4:3 SS(1:2, 2:1, 1:0)
střely: 30:16, vyloučení: 2:5, využití: 0:0

Do druhého zápasu nastoupili Buldoci pouze se dvěma pětkami. Herní projev byl zcela odlišný. Vítěz skupiny nedokázal dlouhou dobu se střelecky prosadit. Buldoci bojovali opravdu s velkým nasazením. Trochu je zastavila branka v závěru druhé třetiny, ale i přesto urputně bojovali jako „David s Goliášem“.  HBC Plzeň ve třetí třetině ještě přidala jednu branku. Pro Buldoky to byl nejlepší zápas s Plzní v sezóně.

Hodnocení trenéra: „Museli jsme rázně zredukovat sestavu, bylo to sice k nelibosti několika hráčů a rodičů, ale bylo to nutné. V zápase jsme se opět nevyvarovali spoustě zbytečných faulů, především ve třetí třetině. Kluci předvedli jeden z hodně vydařených zápasů. Dali mi trochu naděje, že bychom moli mít jakousi šanci na úspěch v nastávajících turnajích ve Stříbře a Plzni.“

HBC Plzeň – HC Buldoci Stříbro 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
střely: 30:16, vyloučení: 2:5, využití: 0:0

Na konci turnaje skrápěný vydatným deště proběhlo slavnostní vyhlášení soutěže MČR skupiny západ. Předávání poháru a medailí se zhostil místostarosta Stříbra Karel Lukeš společně Václavem Šůchou, tentokrát za RSHb. Většina hráčů se rozloučila s tím, že se do Stříbra brzy vrátí.

Konečné pořadí:
1. HBC Plzeň, 2. TJ Snack Dobřany, 3. TJ Tatran Třemošná, 4. HC Buldoci Stříbro, 5. HBC Plzeň-Litice
 

Poslední květnovou sobotu domácí Buldoci pořádají ve spolupráci s Komisí pro kulturu a sport města Stříbra turnaj o Pohár města Stříbra. Následující víkend se Buldoci zúčastní mezinárodního turnaje Pilsen Cup. Uvidíme, jak nakonec stříbrští starší žáci uspějí a jaké bude konečné hodnocení sezóny, ve které tým prošel velkou proměnou. Několik hráčů tým opustilo a naopak ještě více hráčů řady Buldoků rozšířilo. Byli to však většinou kluci, kteří nikdy předtím pořádně hokejku v ruce nedrželi. A je pochopitelný, že to nějaký čas trvá než se naučí alespoň základním herním projevům.

Hlavní sponzoři mládežnických týmů: