Zápas rozhodla nedisciplinovanost Buldoků

V sobotu se stříbrští dorostenci představili v úvodním zápase nového ročníku extraligy staršího dorostu v nových dresech proti Písku. V prvních minutách se spíše hráči rozkoukávali, hra se přelévala z jedné strany na druhou. Potom se hra při ostřila a domácí hráči se zcela nesmyslně nechávali vylučovat. Vlastní nedisciplinovaností umožnili píseckému celku se snadno ujmout dvoubrankového vedení. V závěru třetí brankou Duchoň vyhnal domácího Jakuba Slámu z branky.

Ve druhé třetině se domácí hráči uklidnili a hra se vyrovnala, i když více práce v brance měl Kořínek. Buldoci nedokázali najít recept jak překonat píseckého Čapka a tak většina střel končila v jeho lapačce.

Bohužel třetí třetina se podobala té úvodní a Buldoci opět vysedávali na trestné lavici. Hosté využili dvojnásobné přesily a deklasovali stříbrské hráče. Poslední ranou dal Rychlík zaslouženého „bura“ domácím.

Zhodnocení asistenta trenéra Jakuba Fialy: „Myslím si, že při hře pět na pět myl zápas hratelný, dokázali jsme si vytvořit nějaký šance, ale první třetinu jsme to sami zabili. Nemůžeme si dovolit hrát 10 minut oslabení a k tomu ještě dvojnásobné. Písečtí dokázali početní výhodu dobře využít.

HC Buldoci Stříbro — HC ŠD Písek 0:5 (0:3, 0:0, 0:2)
Střely: 32:43 Vyloučení: 10:4 Využití přesilovek: 0:0 Oslabení: 3:0

více fotografii ze zápasu ZDE

Hlavní sponzoři mládežnických týmů: