Velmi špatný výkon ve druhé třetině zkomplikoval situaci Buldoků

V sobotu 22. listopadu vyrazili stříbrští starší žáci na nejvzdálenější hřiště v soutěži do jihočeského Suchdole nad Lužnicí.

Do první třetiny hosté nastoupili s taktikou získat co nejrychleji brankové vedení. Bohužel ani taktika hry na dvě řady nepřinesla tížený efekt. Naopak v 8. minutě to byl právě domácí Křivánek, který lehce prošel obranou a střelou do šibenice poslal Suchdol do vedení. Buldoci od té chvíle se měli větší a větší problém s přechodem do útočného pásma.

Ve druhé třetině po množství hrubých chyb a nerespektování trenérských povelů ze strany většiny hráčů Buldoků přišlo potrestání ve formě třech rychlých branek. Tento náskok už byl velký problém korigovat, i když se hra v závěrečné části v podání stříbrských hráčů zlepšila. V závěru si dokázali Buldoci vytvořit patřičný tlak v útočném pásmu, ale k vyrovnání to nestačilo, a tak se domů vraceli bez bodů.

Hodnocení trenéra Václava Šůchy: „Zápas jsme si prohráli vlastními chybami. Chybělo nám větší nasazení, někteří hráči nejsou na hřišti vůbec vidět. Vůbec nám nešel přechod středního pásma. Motáme se tam, často bezmyšlenkovitě vyhazujeme na zakázaný uvolnění. Ještě více mě naštvalo (ne)posuzování hrubých zákroků. Rozhodčí nechávají hrát hráče do těla, ačkoliv je zjevný, že tam není vidět úmysl hrát míček. Stále je to žákovská soutěž a podle toho by se měli řídit."

SK Suchdol nad Lužnicí - HC Buldoci Stříbro 4:3 (1:0,3:2,0:1)
Střely: 23:13, Vyloučení 3:5, Využití: 0:1, Br. v oslabení 0:0

Branky a nahrávky: Bárta 2+0, Tintěra 1+0, Vild 0+1, Kalčík 0+1, Hrad 0+1

Hlavní sponzoři mládežnických týmů: