Šesté místo na Aprílovým turnaji 4. tříd

Ve dnech 3. a 4. 4. 2010 se konal na zimním stadionu v M. Lázních turnaj 4. tříd za účasti 8 mužstev. Týmy byli rozděleny do dvou základních skupin, ze kterých postupovali nejlepší dva do semifinále a poté do finále. Zbývající družstva bojovala o umístění.

Pro žáky HC Buldoků to byl první turnaj, kterého se zúčastnili. Zprvu jsme zvažovali účast, protože pravidelný trénink jsme ukončili na konci února (z důvodů ukončení provozu na stříbrském kluzišti). Během března kluci sehráli pouze dva přátelské zápasy s Domažlicemi a Nejdkem.
Buldoci nastoupili k prvnímu utkání proti HC Sokolov a hned v první minutě zaskočili většinu diváků, první střela a gól. Vedení udrželi ještě chvilku a pak přišel očekávaný tlak ze strany soupeře, který gradoval v závěru zápasu.

Ve druhém utkání nastoupili proti Nejdku, se kterým jsme v této sezóně sehráli dva zápasy (doma jsme vyhráli na nájezdy a v Nejdku jsme prohráli vysoko 13:3). Nejdek se brzy dostal do vedení 2:0, ale Buldoci bojovali a do přestávky snížili na 2:1. Ve druhé části pak předvedli jeden z  nejhezčích duelů této sezóny. Nejdříve vyrovnali na 2:2. Nejdek se ještě na chvíli dostal do vedení, ale potom už skórovali jen Buldoci a zápas dovedli do vítězného konce. Tím si zajistili souboj o 5. místo v turnaji.

V neděli je čekal nejtěžší soupeř, český výběr holek - Dívčí hokej (divcihokej.cz). Cílem celého utkání bylo nedostat největší nadílku, což se nakonec i povedlo. V závěru zápasu holky ještě hodně usilovaly o jedenácti brankový rozdíl, aby si zajistily prvenství ve skupině. To se jim nepovedlo (druhou část vyhrály pouze 2:1).

V zápase o 5. místo nastoupili Buldoci proti tradičnímu soupeři HC Domažlice. Zápas měl výbornou atmosféru a Buldoci se dostali ve 3. minutě do vedení. Hra se přelévala z jedné strany na druhou a v půlce utkání byl stav 2:2. Po přestávce se dostali Buldoci opět do vedení. Potom přišel faul Polánky, následným nájezdem Domažlice srovnaly a o chvilku později přidaly vítěznou branku. Kluci se ještě hodně snažili o vyrovnání, ale žádná ze střel si nenašla cestu do branky. I přes prohru to byl pěkný zápas.

Stříbrští kluci na turnaji podali výkon, za který se nemusí vůbec stydět. Vytvořili báječný tým, který měl velkou snahu dosáhnout co nejlepšího výsledku. Dokázali sehrát vyrovnané utkání i s týmem, pro který ještě sezóna neskončila a který je několikrát týdně na ledu. Nechceme zde vyzdvihovat výkony jednotlivých hráčů, ačkoliv by si to někteří velmi zasloužili, ale chceme poděkovat všem hráčům za odvedené výkony a jejich rodičům za podporu.

Z leva dolní řada: Daniel Šůcha, Tomáš Tintěra, Martin Svoboda, Václav Doha, Josef Kopf Radek Sládek, Marek Kopet,
Horní řada: Pavel Bobr, Václav Polánka, Tomáš Hanzlík, Radim Ebenhöch, Tomáš Mráček, Michal Blábol, Matěj Beneš, Jiří Strnad,
Na fotografii chybí: Václav Bárta


Pozn.: zápas se hrál 2x15min čistého času


 

Fotky z turnaje.

     

 

 

 

 

Hlavní sponzoři mládežnických týmů: