Stříbrští hokejbalisté sehráli okresní derby s tachovskými hokejisty

Pravidelně se potkávají hokejová Áčka v krajském přeboru ledního hokeje. Vždy patří jejich zápasy velmi vypjatým a výbornou atmosférou. Letos sice Buldoci dokázali v základní části okresního rivala porazit, ale v play off je tachovští hokejisté přejeli na plnou čáru a nakonec se stali vítězi skupiny.

Pravidelně na přelomu května a června do Stříbra přijíždí i žáci v rámci suché přípravy a poměřili své dovednosti na plastu s míčkem. Letos se oba kluby domluvily na netradiční konfrontaci mezi všemi věkovými kategoriemi. A tak v sobotu 3. června se uskutečnilo okresní derby v hokejbalu mezi HC Buldoci Stříbro a HC Tachov.

Jako první si to rozdaly minipřípravky, když v první zápase podlehli stříbrští buldočci modrému týmu z Tachova 2:4. Naopak v zápase proti červenému týmu z Tachova se radovali z výhry domácí, když dokázaly vyhrát 3:2.

Přípravky předvedly vyrovnanou hru, když se nejdříve ujali tachovští jednobrankového vedení, které si dlouho drželi. A přestože se domácím povedlo vyrovnat, hosté se opět dostali do vedení, které si pohlídali až do závěrečné sirény.

Bohužel v dorostenecké kategorii byla viděna hra na jednu branku a to především díky komunikačním nedorozumění v tachovském týmu a značně oslabený soupeř nedokázat čelit buldočí ofenzivě a odvezl si ze Stříbra vysokou porážku 11:0.

Tachovští žáci už byli pro stříbrské kluky více než vyrovnaným soupeřem a i když skončil zápas 2:3, více ze hry měli hosté. Pro Buldoky to byl de facto první přípravný zápas ve složení, ve kterém by měli nastupovat v příští sezóně a tak se teprve na sebe zvykali.

Posledním duelem byl zápas mužů, který se odehrál ve vysokém tempu. Nejdříve šli dvakrát dovedení tachovští, ale Buldoci vždy vyrovnat. Ve druhé třetině došlo k obratu a domácí tým se ujal vedení 5:3. Tachovští však se v žádném případě nesmířili s porážkou, a jak buldoci šli pro vyrovnání. To se jim nakonec i povedlo. Rozhodnout museli až samostatná střílení, ve kterých byli úspěšní Buldoci.

Zhodnocení vedoucího mládežnického hokejbalu ve Stříbře Václava Šůchy: „Jsem rád, že nám dnes přálo počasí a mohli jsme odehrát sedm zápasů ve všech věkových kategoriích. Samozřejmě, že pro tachovské hokejisty může být hra s míčkem a na botách jistým hendikepem, ale na druhou stranu jejich celoroční tréninky jsou, tak jak to u hokeje bývá, daleko náročnější, četnější a propracovanější. Proto mě těší, že jsme byli pro kluky z Tachova rovnocenným soupeřem.  Trochu mě mrzelo, jakou přivezli sestavu hráčů pro dorost. Ale i přesto oceňuji nasazení všech aktérů dnešního derby a děkuji panu starostovi Karlu Lukešovi a městu Stříbro za podporu.“

Výsledky zápasů HC Buldoci Stříbro vs. HC Tachov:
kat. minipřípravka           2:4 (modrý tým)
kat. minipřípravka           3:2 (červený tým)
kat. přípravka                 1:2
kat. žáci                        2:3
kat. dorost                    11:0
kat. muži                       6:5 po SS

Více fotek najdete zde

Hlavní sponzoři mládežnických týmů: