Strhující závěr vyšel lépe Buldokům

Po náročných a nevydařených sobotních zápasech nastoupili Buldoci k odvetnému zápasu s Pardubicemi. Pardubičtí Outsideři určitě chtěli oplatit porážku s Písku. Naopak Buldoci toužili přivést alespoň nějaký bod z Chrudimi. Tento zápas byl poslední možností. Poučení s předchozích zápasů se snažili změnit pojetí hry a minimalizovat fauly holí, které jsou daleko přísněji posuzovaný než v hokeji. 
Bohužel ani tento zápas se jim to moc nedařilo a po druhém vyloučení v závěru čtvrtiny, soupeř otevřel skóre. Hra na hřišti byla vyrovnaná, ale i tentokrát chyběl Buldokům větší důraz a štěstí při zakončení. I přes nepříznivý vývoj stavu zápasu Buldoci nepolevovali. Zlom přišel v druhé polovině utkání, především v závěrečné čtvrtině. Ve 46. minutě Staněk poprvé vyrovnal na 8:8, jenže pardubický Jeřábek poslal soupeře opět do vedení. Dlouho se však neradovali. Chuť po vyrovnání hnala Buldoky stále dopředu a po krásné kombinaci Sládka - Staňka - Sýkory skončil zápas nerozhodně 9:9. Po střele ledově klidného Matěje Sýkory v následujících samostatných nájezdech se Buldoci radovali z těžce vydřeného vítězství.

 

IHK Outsiders Pardubice - HC Buldoci Stříbro 9:10
Čtvtiny:(2:0) (3:2) (1:2) (3:5) SN (2:3)

Branky: 11. Kubát (Jeřábek), 12. Minařík (Vala), 13. Jeřábek (Rydřinskyj),  15. Pozdník (Kubát), 20. Kubát (Vala), 33. Vala (Pozdník), 37. Vala, 45. Jeřábek (Kubát), 47. Kubát (Vala) - 15. Šůcha (Staněk), 18. Šůcha (Mrkvan), 26. Sládek (Mrkvan), 33. Mrkvan, 39. Sládek (Sýkora), 41.Mrkvan (Sládek), 45. Sýkora, 46. Staněk (Sýkora), 47. Sládek (Staněk, Sýkora), 48. Sýkora

Tresty: 8:20 (min)

 

Hlavní sponzoři mládežnických týmů: