Skončila dlouhodobá soutěž přípravek

Po loňské sérii šesti turnajů do kterých se zapojily týmy Hostivaře, Písku, Českých Budějovic a zejména iniciátoři soutěže – západočeská mužstva Plzně a Třemošné, proběhl v letošní sezóně další ročník turnajů pro nejmenší hokejbalisty.

Na podzim do projektu vstoupilo šest týmů. Ze západních Čech Třemošná, HBC Plzeň a Stříbro. A stejně jako před rokem dvojice Písek + České Budějovice. Šestým mužstev se stali malí hokejisté Sušice. Ti však absolvovali pouze dva turnaje a pak především díky malému počtu hráčů a nabitém programu hokejové soutěže dále nepokračovali. Komplikace vznikly i u týmu Písku. Ten byl složen z hráčů Písku a Blatné. Písečtí hokejbalisté, hrající zároveň i soutěž ml. žáků však po dvou turnajích dohráli a štafetu převzali kluci z Blatné. Pod tímto názvem také mužstvo dokončilo podzim. Na jaře pro nedostatek hráčů nehrál už ani tento tým.

Jarní část tak po dohodě vedení KM a klubů proběhla samostatně v podobě 4 turnajů a s pěticí mužstev. Čtyřku stabilních týmů doplnil druhý výběr HBC Plzeň. Jak na podzim tak i na jaře hráli prim kluci z Třemošné. Ale o dosažené výsledky primárně rozhodně nešlo.

Daleko důležitější bylo, že přibližně stejně staří (přesněji řečeno mladí) hokejbalisté se během sezony potkávali pravidelně (proběhlo celkem 9 jednodenních turnajů) a odehráli slušnou porci zápasů.

To, že se nekladl důraz na celkové umístění dokumentuje i fakt, že všechny týmy obdržely stejné poháry bez rozdílu na umístění, stejně tomu bylo i u medailí pro jednotlivé hráče.

V následující sezoně pravděpodobně dojde k několika změnám. Jedna z nich je, že je v plánu zmenšení hrací plochy na šířku hokejbalového hřiště nebo na rozměry 24/12 m (rozměry mobilních mantinelů). Další, která by šla automaticky se změnou hřiště je i menší počet hráčů (3+1 nebo 4+1). Vedení komise mládeže si klade za cíl zapojit další hokejbalové týmy západních Čech a také zcela nové týmy – především díky projektu Street Hockey Cup 2012. Konečná podoba soutěže bude známá do 25. srpna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(zdroj: www.hokejbal-zapad.cz)

Hlavní sponzoři mládežnických týmů: