Šilhán střelou od modré nedal Pejsarovi v brance šanci

V neděli 19. dubna hostili stříbrští starší žáci lídra skupiny. Duel mezi prvním a druhým týmem tabulky nabídnul pohlednou hru s velkým nasazení. Domácí Buldoci stále ještě potřebují získat bodový náskok pro jistotu do finálového turnaje a plzeňští mečouni zase nechtěli ztratit svůj výborný kredit.

Od úvodního vhazování se mečouni vrhli do útočného pásma. Zde se jen s těží delší dobu udrželi, stejně jako Buldoci na druhé straně. V 6. minutě domácí nevyužili přesilovku a v následujícím oslabení okamžitě plzeňští trestali střelou Votípky. Buldoci se nenechali zatlačit a naopak využili přesilové hry, když v poslední vteřině první třetiny Šůcha od modré nastřelil tradičně tyčku a odražený míček uklidil za záda Pejsara Hůrka.

V prostřední části se oba týmy snažili neudělat nějakou chybu, hra byla vyrovnaná jak na střeli, tak ani skóre se neměnilo.

Ve třetí třetině byla na Buldocích znát velká chuť po vítězství a s přibývajícím časem i mírná převaha na hřišti, která vyústila až ve vedení stříbrských hokejbalistů. Ti využili špatného střídání Plzně a zautočili proti v pěti proti zbylým dvěma obráncům. Po té co Berčík napříč útočným pásmem poslal přihrávku na nepokrytého beka Šilhána, ten střelou od modrý nedal Pejsarovi v brance šanci zasáhnout. V závěru se hosté hodně snažili o vyrovnání, ale pokud se dostali ke střele, tak narazili v brance na připraveného Sládka. Mečounům už nepomohla ke zkorigování skóre ani závěrečná powerplay.

Hodnocení trenéra Václav Šůchy: "Do zápasu jsme nastupovali s velkým respektem. Přesto jsem klukům věřil, že můžeme předvést s Plzní vyrovnanou hru. Samotná výhra byla jen naší přáním. Všichni kluci hráli s maximálním nasazením a nebylo příliš momentů, kterých bych jim mohl vytknout. Hráli jsme disciplinovaně, pravidelně střídali. S trenérem Plzně Liborem Hrubým jsme sledovali výkony hráčů, kteří jsou z obou celků nominováni na Letní olympiádu dětí a mládeže, kterou společně povedeme. Sice už máme přípravné tréninky výběru, ale výkony hráčů ve vyrovnaném zápasu nám hodně ukázaly. Celému týmu Buldoků chci poděkovat za
jejich příkladný přístup."  

HC Buldoci Stříbro - HBC Plzeň 2:1 (1:1,0:0,1:0)
Střely: 25:20 Vyloučení: 2:2 Využití: 1:1 Br. v oslabení: 0:0

Branky a střely: Hůrka 1+0, Šilhán 1+0, Šůcha 0+1, Berčík 0+1

Sestava: Sládek (Bubeníček) - Šilhán, Lokajíček, Šůcha, Hrad, Kopet - Bárta, Kalčík, Berčík, Marek, Hůrka, Svoboda, Krejčí, Bubeníček, Kopf, Tintěra, Rejda

Fotky ze zápasu zde.

Video ze zápasu se připravuje.

Hlavní sponzoři mládežnických týmů: