Šilhán, Sládek, Burda poslali soupeře domů bez bodů

V sobotu 11. října si stříbrští, výše jmenovaní, připsali 19 kanadskách bodů a díky tomu byli Buldoci 100% úspěšní.

V duelu starších žáků s Tataranem Třemošná se předvedl ve střelecké formě Adam Šilhán, který si připsal hattrick a jednu asistenci. Právě jeho vstupem do zápasu v páté minutě (Adam před 40 minutami slezl z ledu na trénink mladšího dorostu plzeňských indiánů) domácí dostali do vedení po střele Bárty. Za necelou minutu přidal sám dělovkou z půlky hřiště při přesilovce druhou branku.

Ve druhé třetině domácí hráči trochu polevili a nedokázali se dostat do tempa z úvodní části, čehož využila Třemošná a snížila na rozdíl jedné branky. Klid do hry přišel až v závěru třetiny po využité dvojnásobné přesilovce, kdy z brejku zvyšoval na 3:1 opět Šilhán.

O přestávce si Buldoci v kabině rozebrali slabší momenty své i soupeře a s touhou po vítězství se pustili do soupeře, kterého v závěrečné třetině přehrávali, aniž by při tom zbytečně riskovali.
Nejdříve první útok Bárta (Kalčík, Krejčí) pojistil vedení domácích a následně zpečetil výhru svým hattrickem Šilhán po střele z rohu hřiště.

Hodnocení zápasu trenérem Václavem Šůchou: „Proti Třemošné jsme předvedli pěkný výkon, pouze ve druhý třetině jsme polevili, ale nastartoval nás hrubý zákrok na Romana Bubeníčka, který dnes hrál v útoku. Jeho v brance nahradil Radek Sládek, který několika zákroky, hlavně ve druhé třetině podržel tým. Velmi dobře se také předvedl první útok, který byl u třech branek. Adamovi to tam dneska hodně padalo, u něho oceňuji nasazení, které má - trénink na Škodovce, rychlý přesun do Stříbra. To samé je u Matyáše Krejčího, který dopoledne vyhrál v běhu na 1600m v Klatovech a opět rychlý přesun na zápas. Věřím, že výkon celého týmu půjde ještě nahoru. Pracujeme ještě na posilách týmu, ale zatím nebudu prozrazovat víc.“

HC Buldoci Stříbro – TJ Tatran Třemošná 5:1 (2:0, 1:1, 2:0)
Střely: 30:15, Vyloučení: 1:6, Využití: 2:0, Br. v oslabení: 0:0

Sestava: Sládek – Šůcha, Hrad, Šilhán, Marek – Krejčí, Kalčík, Bárta, Homolka, Svoboda, Bubeníček L., Tintěra, Bubeníček R.

Branky + náhrávky: Bárta 2+0, Šilhán 3+1, Krejčí 0+3, Bubeníček L. 0+1, Kalčík 0+1

Hokejbalové „A“ přivítalo favorizované HBC Cannibals Česká Bříza. Začátek zápasu nasvědčoval tomu, že si kanibalové na buldocích pořádně smlsnou, když po necelých dvou minutách hosté vedli 2:0. Stříbrští však dokázali rychle odpovědět a po vydatné přestřelce vyhráli první třetinu 5:4.

Ve druhé třetině se hra na obou stranách uklidnila. Hosté ještě dokázali na chvilku vyrovnat skóre zápasu, ale stejně jako v první třetině Buldoci vstupovali do posledního dějství s jednobrankovým vedením.
Ve třetí třetině to opravdu začalo na hřišti vřít, o čemž svědčí po třech vyloučení na obou stranách za hrubost. Přesto z této vřavy vyšli vítězně stříbrští Buldoci. Kanibalové ještě zkusili v závěru s maximálním nasazením dotáhnout dvou brankové manko, ale nedokázali zadržet Buldoky před atakem prázdné branky. Buldoci tak zpečetili celkovou výhru 10:7.

Hodnocení trenéra Václava Šůchy: „S výsledkem jsme spokojení. Očekávali jsme větší lepší výkon soupeře, navíc jsme nenastupovali do zápasu kompletní. Chybělo nám několik hráčů. Určitě nám pomohlo to, že jsme si odpustili komentáře na rozhodčí a soustředili jsme se na výkon. Hlavně se nám rozehrál první útok, který nastřílel devět branek z deseti.“

HC Buldoci Stříbro – HBC Cannibals Česká Bříza 10:7 (5:4, 2:2, 3:1)
Střely: 33:40, Vyloučení: 4:4, Využití: 1:1, Br. v oslabení: 0:0

Sestava: Černoch T., Kořínek – Šůcha V., Syrový, Burda, Hanzlík, Krejčí, Růžička, Sládek, Sláma O., Šůcha J.

Branky + náhrávky: Sládek 5+2, Burda 2+6, Hanzlík 1+0, Šůcha J. 2+1, Sláma O. 0+2

Hlavní sponzoři mládežnických týmů: