Rozhodla druhá třetina

Stříbrští Buldoci se dokázali sobotní výhrou 4:1 nad Pískem vrátit na druhou postupovou příčku v tabulce, tím zmařili veškeré šance právě svému soupeři.

Buldokům se nepodařilo v předchozích dvou zápasech ani jednou bodovat a vážně si zkomplikovali cestu na finálový turnaj v Opavě a Karviné. Nejdříve prohráli 2:0 v Písku, kde nedokázali zastavit domácí hokejbalisty. O týden později narazili na lídra tabulky skupiny jih, západ. V hale se hrála vyrovnaná hra. Buldoci mečouny sice přestříleli, dokonce se dostali ve druhé třetině krátce dovedení, ale z vítězství se radovala Plzeň.

Vítěznou šňůru jarních zápasů si připsal Písek, který si chtěl zápasem ve Stříbře zajistit postup na úkor stříbrských Buldoků. Také proto první třetina mezi Stříbrem a Pískem byla hodně opatrná. Ani jeden z týmů se nechtěl dopustit chyby. Přesto domácí nabídli hostům přesilovku 5:3, která zůstala nevyužitá.

Skóre se poprvé měnilo na začátku druhé třetiny, kdy domácí hráli opět oslabení. Šůcha si doběhl do útočného pásma pro vyhozený míček Mužíkem a střelou mezi betony zaskočil píseckého Čapka. První brankou spadla z Buldoků nervozita a začali hosty výrazně přehrávat. V deváté minutě prošlo za záda Čapka Mužíkovo nahození na branku. V 11. minutě Lokajíček nejdříve navýšil na 3:0 a o 39 vteřin později jeho střelu Šůcha tečoval před brankářem.  Buldoci se ujali bezpečné vedení 4:0.

Na začátku třetí třetiny hosté sice rychle potrestali špatné střídání stříbrských a zkorigovali na konečných 4:1. Více už Buldoci soupeři nedovolili a připsali si důležité tři body do tabulky.

Hodnocení trenéra Václava Šůchy: „Nebudu zakrývat, že před zápasem jsem byl hodně nervózní. Dnešní zápas měl rozhodnout o úspěchu či neúspěchu v sezóně. Dokázali jsem odvrátit počáteční nápor píseckých. Parádně nám vyšla druhá třetina, která rozhodla. Navíc v závěru začalo pršet a pohyb na plastu se stával obtížnější, což více nahrávalo nám než soupeři. Chci dnes poděkovat všem fanouškům, kteří hnali náš tým za vítězstvím. Klukům v týmu za předvedený výkon. Příští týden nás čeká poslední zápas se Suchdolem, který po dnešním vítězstvím 6:3 nad Plzní, ještě může ohrozit naši pozici. My však budeme bojovat až do konce.“

HC Buldoci Stříbro – HC ŠD Písek 4:1 (0:0,4:0,0:1)
střely 39:18, vyloučení 6:5, využití 1:1, br. v oslabení 1:0

Góly a střely: 2+0 Šůcha, Mužík 1+1, Lokajíček 1+1, Kalčík 0+1, Krejčí 0+1, Svoboda 0+1

Sestava: Sládek – Šilhán, Lokajíček, Šůcha, Hrad, Kopet – Bárta, Kalčík, Berčík, Mužík, Krejčí, Bubeníček L., Svoboda, Tintěra, Rejda, Čech, Bubeníček R., Marek

Hlavní sponzoři mládežnických týmů: