Putovní pohár zůstal opět ve Stříbře

V sobotu 9. června uspořádal HC Buldoci Stříbro ve spolupráci z městem Stříbro a Lesy města Stříbra 2. ročník hokejbalového turnaje žáků. Stejně jako vloni,  si to rozdali na stříbrském stadionu hokejbalisté a hokejisté, samozřejmě s oranžovým míčkem.

Turnaj byl zahájen okresním derby mezi domácími Buldoky a tachovskými hokejisty. Začátek zápasu byl velmi nervózní, byla znát zápasová odmlka (především na buldocích). Hráči se na ploše spíše hledali a i když se domácí dostali rychle do vedení, první část zápasu (vysv.: turnajové zápasy se hrály na 2x10min.) vyhráli tachovští. Do druhé části nastoupili Buldoci jako vyměněný.  Během úvodní minuty provedla první pětka bleskový obrat zápasu. Soupeři nasázela tři branky. Po té tato pětka přidala ještě další tři a korigující gól Tachova v 17 minutě už neměl vliv na konečný výsledek.
HC Buldoci Stříbro – HC Tachov 7:3 (1:2, 6:1)

Ve druhém zápase nastoupili proti sobě HBC Plzeň a TJ Tatran Třemošná.  Plzeňští předvedli jednoznačný výkon a svého soupeře jasně přehrávali.  Tatran nechával plzeňáky zakončovat bez většího odporu a jejich brankář byl v brance neškodný, až po výměně gólmana ustála gólová nadílka. To ho už, ale nedokázali třemošenští využít.
HBC Plzeň – TJ Tatran Třemošná 8:0 (3:0, 5:0)

Po krátké pauze hrála Třemošná s domácími Buldoky a ani tentokrát nedokázala najít vzdorovat soupeři. Stříbrští hráči předváděli hru, která se místním musela líbit, krásné kombinace a útočný hokejbal. Dokázala se gólově prosadit i třetí pětka  a domácí brankář si vychytal nulu v zápase. Hráči obou týmů hráli velmi čistě, o čemž svědčí i fakt, že po celý zápas nabyl vyloučený ani jeden hráč.
TJ Tatran Třemošná – HC Buldoci Stříbro 0:7 (0:2, 0:5)

Čtvrtý zápas turnaje přinesl jednu z nejvyrovnanějších her, to když své síly změřili týmy Tachova a Plzně. Hra se přesouvala z jedné strany na druhou a to samé bylo i se skórem zápasu. Chvíli vedli plzeňští , ale vzápětí na to odpověděli i tachovští.  Byl viděn opravdu pěkný výkon z obou stran, který lépe vyšel v závěru Tachovu.
HC Tachov – HBC Plzeň 4:2 (2:2, 2:0)

V posledním zápase základní části turnaje museli získat domáci minimálně bod, který by je posunul do boje o první místo. To se jim zpočátku i dařilo, opět se dostali do rychlého dvou brankového vedení. Bohužel potom velmi zvolnili a soupeř HBC Plzeň záhy vyrovnal skóre zápasu. Na to ještě buldoci zareagovali a šli znovu do vedení. To si drželi po většinu zápasu. V 17. Minutě však plzeňští srovnali. A protože vítězný gól buldoků v závěru zápasu rozhodčí neuznal, přišli na řadu samostatná střílení.  V nich byla úspěšnější Plzeň a tak jsme mohli neobvykle vidět radost na obou stranách. Buldoci získali potřebný bod a HBC Plzeň vyhrála, což se nakonec ukázalo jako nedostačující k postupu do finále.
HC Buldoci Stříbro – HBC Plzeň  3:4 po SS (3:2, 0:1)

Poslední zápas základní části mezi Třemošnou a Tachovem velmi znepříjemnil vydatný déšť, který rozdrobil hru do několika částí. I v tomto zápase Třemošná nedokázala ani jednou vstřelit branku a tak i tentokrát prohráli vysoko 7:0. Tachovští si tak zajistili postup do finále.
TJ Tatran Třemošná – HC Tachov 0:7 (0:4, 0:3)

Jelikož déšť proměnil hrací plochu spíše v koupaliště a rozhodli se oba týmy hrající o třetí místo, tedy HBC Plzeň a TJ Tatran Třemošná, že si to rozdají pouze v samostatných nájezdech všech hráčů. V těch se dostali do vedení nejdříve plzeňští, ale nakonec vydřeli vítězství hráči Tatranu, a tak třetí místo vyhrál tým, který v základní části ani jednou neskóroval. Rozhodla větší zarputilost.
HBC Plzeň - TJ Tatran Třemošná 3:4

K finálovému zápasu o putovní pohár města Stříbra se nakonec po naléhání hráčů, že chtějí hrát a nechtějí jít pouze na samostatné střílení, začal se značný zpožděním.  A tak se opět opakovalo okresní derby mezi HC Buldoci Stříbro a HC Tachov. Tentokrát se hráči hostí pokusili o reparát z prvního zápasu.
Z počátku to klukům ještě hodně klouzalo pod nohami, ale jak povrch osychal hra gradovala. Byl vidět vzestupující výkon hokejistů z Tachova.  Hra v první části přinesla hodně střel na obou stranách. Vedení Buldoků vždy vzápětí tachovští srovnali. Rozhodující branka přišla necelý tři minuty před koncem zápasu. Toto vedení si domácí už uhlídali a nenechali si odvést ani napodruhé putovní pohár.
HC Buldoci Stříbro – HC Tachov 4:3 (3:2, 1:1)

Jako hlavní organizátor a vedoucí mládeže bych chtěl v prví řadě poděkovat za nemalou podporu městu Stříbro a Lesům města Stříbra za jejichž přispění se mohl tento turnaj konat. Také se ukázalo, že práce s mládeží ve Stříbře přináší své výsledky.  Již podruhé dokázal stříbrský tým vyhrát tento domácí turnaj. Bohužel závěr zápasu narušil vydatný déšť a jen po naléhání hráčů na trenéry (především na trenéra Tachova, který si uvědomoval nebezpečí mokré plochy) se odehrál  závěrečný zápas. Také chci poděkovat všem, kteří se podíleli na organizování turnaje. A v neposlední řadě všem hráčů, za předvedenou hru a přeji si, abychom se zde opět za rok sešli.  

Tabulka základní části:
1. HC Buldoci Stříbro          17:7       7 bodů
2. HC Tachov                     16:7       6 bodů
3. HBC Plzeň                      14:7       5 bodů
4. TJ Tatran Třemošná         0:23      0 bodů

Samostatná střílení  o 3. místo:
HBC Plzeň - TJ Tatran Třemošná 3:4

Zápas o 1. místo:
HC Buldoci Stříbro – HC Tachov 4:3 (3:2, 1:1)

Nejproduktivnější hráč turnaje:
1. Tomáš Hanzlík (Stř)  10 branek           13 kan.b.

2. Daniel Černý (Tac)      3                        9
3. Martin Berčík (Tac)    5                         8
4. Tomáš Mráček (Stř)    4                         8
5. Vít Lokajíček (Plz)      4                         8

Nejlepší střelec:
1. Tomáš Hanzlík (Stř)    10 branek          
2. Martin Berčík (Tac)    5 – cenu dostal za nejlepšího střelce                   
3. Tomáš Mráček (Stř)    4                           
4. Vít Lokajíček (Plz)       4           
5. Václav Bárta (Stř)        4
6. Dominik Vlasák (Plz)   4

Nejlepší brankář:
1. Josef Kořínek (Stř)     37 stř.   7 br.       81,1%   
2. Libor Kojzár (Plz)        35        7            80,0%
3. Marek Vojta (Tac)       40       13           67,5%

Hlavní sponzoři mládežnických týmů: