Předsezónní příprava buldočího hokejbalového „Á-čka“

Po roční odmlce Buldoci Stříbro opět vstupují do mužské soutěže, konkrétně do 2. hokejbalové ligy skupiny západ. Jak se na nadcházející sezónu připravují a jaké cíle mají před sebou prozradil trenér týmu Václav Šůcha.

Jaký bude tým pro letošní sezónu?
Základ týmu je postaven na hráčích, kteří jsou se mnou od mladších žáků (od roku 2007). K tomu jsou kluci, kteří sice vloni nikde nehráli, ale více méně stále byli na trénincích. Pár hráčů jsme zkoušeli ještě na jaře, ale dále s námi pokračují pouze dva. Přesto pokud by byla stoprocentní účast, tak bychom mohli postavit rovnou dva týmy. Na soupisce máme přes 30 hráčů. Na druhou stranu velká část kluků pracuje na směny, také ještě hraje hokej v různých soutěží. Tak uvidím, jak s touto nezvyklou situací popasujeme.

Jak probíhá předsezónní příprava?
V rámci předsezónní přípravy jsme absolvovali tři turnaje. Na konci července si kluci zahráli v Sušici na Memoriálu Rendy Vachouška, kde skončili na 7. místě. Na domácím turnaji Bulldogs – Battle 2 v minulou neděli si dokázali poradit se všemi soupeři a mohli se radovat z prvního místa. Poslední prověrkou byl turnaj v Dobřanech, kde sice Buldoci skončili poslední, ale v silné konkurenci předvedli slušný výkon. Ve dvou zápasech (proti HBC Litoměřice a Reprezentaci ČR Masters) prohráli nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. K tomu samozřejmě máme dvakrát týdně tréninky, na kterých se zatím trápíme s docházkou. Samozřejmě několik hráčů bylo na dovolené, několik hráčů, jak už jsem řekl pracuje na směny a několik kluků k nám dojíždí Tachova, Domažlic a Mariánských Lázní. Proto jsme právě letos zvolili jako přípravu účast na turnajích.

Jaká jsou očekávaní, cíle týmu?
Byl bych rád, aby se tým dobře sehrál a vytvořila se dobrá parta. Aby převládala pozitivní nálada, která nás požene dopředu. Ve druhé lize západní skupiny je celkem deset týmů, se kterými jsme již v minulosti hráli. Jelikož existuje pravidlo, kdy například tým, který hraje první ligu se svým „A“, může postavit do „B“ týmu až pět hráčů, tak nás čekají těžké zápasy. Přesto bychom byli rádi kdyby se nám povedlo umístit do čtvrtého místa po základní části. To je cíl, ke kterému bychom měli směřovat.

Kdy odstartuje druhá liga?
Nová sezóna startuje již v neděli 8. září v 10 hodin, přivítáme u nás HBC Kasejovice, tým se kterým jsme jako jediným neměli tu čest si zahrát.

Co byste týmu na závěr vzkázal?
Byl bych rád, aby kluci na sobě chtěli dál, ale i víc pracovat. Aby táhli za jeden provaz a společně se hokejbalem bavili. Možná bych použil jeden citát „Vítězové dělají to, co poražení dělat nechtějí“ (Gary Busey).

 

Hlavní sponzoři mládežnických týmů: