Pohár města Stříbra si odvezla opět Plzeň

Poslední květnovou neděli si dalo na stříbrském zimním stadionu dostaveníčko více jak padesátka mladých hokejistů a hokejbalistů, aby si poměřili síly na 4. ročníku o „Pohár města Stříbra“, turnaje pro starší žáky.
 

Tradiční účastníci – HC Buldoci Stříbro, HC Tachov, HBC Plzeň a TJ Snack Dobřany sehráli nejprve vzájemné zápasy v základní části a poté zápasy o třetí a první místo.

Buldoci odstartovali turnaj proti dobřanským šnekům, kteří skončili v letošním ročníku MČR na 5. místě. Dobřany se ujali v šesté minutě vedení, ale domácí dokázali srdnatě vzdorovat a odehráli nejlepší vzájemný zápas v sezóně.

Ve druhém zápase domácí Buldoci se postavili třetímu celku MČR, HBC Plzeň. I v tomto utkání urputně stříbrský celek odrážel útoky plzeňských mečounů, kteří dokázali proměnit z dvaceti střel na bránu pouze dvě střeli.

Třetím zápasem bylo tachovské derby mezi Stříbrem a Tachovem. Utkání bylo po většinu času celkem vyrovnané. V závěru zápasu však Buldoci přidali na výkonu a během dvou minut rozhodli zápas třemi brankami. Přesto jediné vítězství stačilo jen na další vzájemný zápas o třetí místo s tachovskými hokejisty.

V boji o třetí místo nevyužili několik vyslovených šancí, které je v závěru hodně mrzeli. Tachovští v poslední minutě trefili gólmana do masky a od té šel míček za jeho záda. Poslední minuty už nestačili na to, aby srovnali skóre zápasu a tak skončili čtvrtí.

Celý turnaj byl díky pěknému počasí velmi vydařený. Většina hostů ocenila dobré zázemí vytvořené skvělým občerstvení, kde proběhlo mnoho rozhovorů, na které během roku. V závěru byly místostarostou Karlem Lukešem předány věcné ceny nejlepšímu střelci a nejproduktivnější hráči Richardu Hurtovi a nejlepšímu brankáři Davidu Hrubému (oba HBC Plzeň). Všem týmům předal poháry za umístění. Putovní pohár si odvezl opět po roce tým HBC Plzeň. Velký dík patří partnerům turnaje – Komisy pro kulturu a sport města Stříbra a Lesům města Stříbra.

HC Buldoci Stříbro – TJ Snack Dobřany 0:1
HC Tachov / Mar. Lázně – HBC Plzeň 0:2
HBC Plzeň – HC Buldoci Stříbro 2:0
TJ Snack Dobřany – HC Tachov / Mar. Lázně 6:0
HC Buldoci Stříbro – HC Tachov / Mar. Lázně 4:1
TJ Snack Dobřany – HBC Plzeň 1:2 SS

o 3. místo
HC Buldoci Stříbro – HC Tachov / Mar. Lázně 0:1

o 1. místo
HBC Plzeň - TJ Snack Dobřany 3:1

Hlavní sponzoři mládežnických týmů: