Po třech letech výhra nad Plzní

V netradičním čase se v neděli podvečer utkali v západočeském derby HBC Plzeň a HC Buldoci Stříbro. Stříbrský celek dorazil do plzeňské hokejbalové haly sice v nekompletní sestavě, ale výrazně posílen o hokejisty Šilhána, Berčíka, Lokajíčka a na střídavý start nastupujícího dobřanského Hůrku.  
Začátek utkání se zpočátku lépe vyvíjel lépe pro domácí, nejenom, že si vytvořili patřičný tlak v útočném pásmu, ale navíc dostali možnost si zahrát ve 3. minutě přesilovku. Tu Buldoci dokázali ubránit a v 7. minutě poslal Šůcha do úniku Hůrku a ten úspěšně zakončil samostatnou akci. Plzeňští však ještě v závěru úvodní třetiny stav zápasu zkorigovali.

Druhá třetina nepřinesla žádnou změnu ve vývoji zápasu. Oba celky se snažily zbytečně nechybovat a šance byly na obou stranách.

Velké hrubky Buldoků využil necelé tři minuty před koncem třetí třetiny Votípka, který překonal jak oba obránce, tak i gólmana a zakončoval do prázdné branky. Hostům se rychle povedlo zareagovat na nepříznivý výsledek, když Šilhán dělovkou z půlky vyprovodil z branky Kojzara a poslal zápas do samostatných střílení. V nich získal pro Buldoky další bod Berčík.

Hodnocení trenéra: „Do zápasu jsme vstupovali s velkou motivací. Chtěli jsme vyhrát, vždyť naposledy se nám to v mistrovském utkání povedlo 31. 3. 2012 a to je hodně dávno. Navíc potřebujeme každý bod do tabulky, pokud chceme přemýšlet o postupu na republikový turnaj. Po druhé třetině, jsem musel udělat několik změn v sestavě. Až na tu hrubku kdy se dostali mečouni do vedení, si myslím, že jsme předvedli slušný výkon. Nyní už máme k dispozici domácí plochu a všechny hráče, takže musíme co nejlépe potrénovat a připravit se na následující zápasy v nadstavbě.“

HBC Plzeň – HC Buldoci Stříbro 2:3 SS (1:1;0:0;1:1-0:1)
Střely: 25:21 Vyloučení: 1:4 Přesilovky: 2:1 Využití: 0:0 Br. v osl.: 0:0

Sestava: Sládek (Bubeníček) – Šilhán, Lokajíček, Šůcha, Hrad – Berčík, Kalčík, Bárta, Krejčí, Hůrka, Kopet, Kopf, Bubeníček L., Rejda, Tintěra

 

Hlavní sponzoři mládežnických týmů: