Parádní obrat vyhoupl Stříbro na třetí místo

Stříbrští starší žáci Buldoků Stříbro se o víkendu 7.-8.6. poprvé zúžastnili mezinárodního turnaje v hokejbalu

Na turnaj konaný v plzeňské hokejbalové hale přijeli dva týmy ze Švýcarska (Oberwil Rebells, Kernenried Bulldozers), z Německa (Heilbronn Hornets) a za Českou republiku (HBC Plzeň, HBC Hostivař, HC Buldoci Stříbro).
V prvním hracím dni zahájili turnaj domácí mečouni se stříbrskými Buldoky. Plzeňští byli od začátku aktivnější a tlačili stříbrské v jejich obraném pásmu. Ve třetí minutě po tečované střele od modré se ujali vedení. Buldoci dokázali dlouho odolávat, jenže Plzeň na začátku druhé poloviny rozhodli zápas čtyřmi slepenými brankami během dvou minut. Tento stav 5:0 se pak již dokonce zápasu nezměnil.
https://www.onlajny.com/match/index/date/2014-06-07/id/105175

 

Druhé utkání Buldoků s německým Heilbronn Hornets bylo hodně vyostřené, plné faulů. V první minutě si šel sednout na trestnou stříbrský Sláma. Po návratu hned odčinil své provinění gólem od modré. Tím ještě více rozdráždil soupeře, který opravdu začal hrát ještě agresivněji. Hlavně ve druhé půli se dveře od trestné se skoro nezavřely, rozhodčí tam posílali jak rozdrážděné Sršně, tak i bojovně naladěné Buldoky (vyloučení 4:8). Buldokům však větší nedisciplinovanost Heilbornu hrála do karet a vyhráli 3:0.
https://www.onlajny.com/match/index/date/2014-06-07/id/105180


Se švýcarským celkem Oberwil Rebells sehráli vyrovnané utkání bez zbytečného vylučování. V závěru Buldoky však hodně mrzely neproměněné gólové šance, když v předposlední minutě Šůcha si dostatečně nepohlídal unikajícího Keisera, který dokázal v rychlosti zavěsit míček nad Kořínkovu vyrážečku. Rebelové se tak mohli radovat s těsného vítězství.
https://www.onlajny.com/match/index/date/2014-06-07/id/105182


V neděli čekal stříbrské hráče další švýcarský celek, Kernenried Bulldozers. Buldoci měli povětšinu utkání míč pod kontrolou, ale nedokázali být úspěšní při zakončení. Obětavými zkroky Buldozéři odráželi blokovali střely a pokud nějaká prošla, zlikvidoval jí gólman Stucki. Stříbro si nedokázalo poradit s pevnou defenzivou Kernenriedu a tak utkání skončilo remízou, čímž si Buldoci značně zkomplikovali postup do závěrečného zápasu o umístění.
https://www.onlajny.com/match/index/date/2014-06-08/id/105185


Do posledního utkání s favorizovanou Hostivaří nastupovali s vědomím, že nesmějí obdržet větší množství branek. Stříbro muselo hrát hodně defenzivní hru s častými icingy. Převaha letošního vicemistra MČR byla zřejmá. Hostivař si v klidu došla pro další tři body a postup do utkání o 1. místo a Buldoci s velkým vypětím udrželi příznivé skóre zajišťující postup do boje o 3. místo.
https://www.onlajny.com/match/index/date/2014-06-08/id/105188


V závěrečném duelu se švýcarský mistrem chtěli stříbrští oplatit sobotní prohru a tak plánovali okamžitý tlak, který by jim mohl přinést větší herní pohodu. Opak se stal pravdou. Rebellové rychle získali dvoubrankové vedení a špatnou disciplínou si to stříbrský tým ještě zhoršoval. Během přestávky stříbrský trenér přeskupil formace a hráči sebrali zbytek svých sil. V druhé půlce vletěli Buldoci na Rebelly jak uragán. Deseti vteřinách nastartoval parádní obrat Buldoků Berčík, který tečoval přihrávku přímo z vyhrané bule od Šilhána. Dvě minuty na to vyrovnal stav zápasu opět Berčík po přihrávce Kalčíka. Po té poslal obervilský trenér do branky Lauru Michl, kterou záhy překonal clonící Syrový, když si prohodil míček mezi nohy a následně i betony půvabné dívenky a zařídil Buldokům vítěznou branku. Zlomový okamžik způsobil Sláma nahozený lobem z obraného pásma přímo mezi betony švýcarské gómanky, který k překvapením celé haly skončil v brance. Pátá branka padla, když Kalčíkovu střelu tečoval jeden ze švýcarských obránců přesně k tyči a jeho pokus tak překvapil i gólmanku Michl. Obervilu nepomohla ani závěrečná hra bez gólmana a nevyužili přesilovky 6 na 4. Stříbro sice prohrávalo, ale následně ve druhé půli se výrazně zvedlo a zvrátilo průběh zápasu. Stříbro tak skončilo na 3. místě Pilsen cupu.
https://www.onlajny.com/match/index/date/2014-06-08/id/105280


O první místo si zahráli dva přední týmy českého mistrovství. Plzeň však nenechala nikoho na pochybách, že turnaji je jasným favoritem. O čemž svědčí i to, že během celého turnaje neobdržela jedinou branku a plzeňský gólman Hrubý měl pouhých 22 zákroků.


Zhodnocení turnaje trenérem stříbrských Buldoků Václav Šůchou: „Vážíme si pozvánky na ojedinělou akci jímž byl Pilsen Cup 2014, mezinárodní turnaj starších žáků. Pro nás to bylo premiérové porovnání výkonů se zahraničními týmy. V zápasech se švýcarskými týmy jsme sice nedokázali podat plný výkon, většinou jsme se přizpůsobili jejich tempu. Což nás mohlo v závěru mrzet, nakonec nám to však stačilo, abychom proklouzli do boje o třetí místo. V poslední polovině utkání jsme však předvedli skvělý výkon a dotáhli to k našemu nejlepšímu výsledku sezóny. Jsem rád, že kluci zakončili tento ročník vítězstvím. Se čtyřmi hráči ještě pokračuji v přípravě na úplný vrchol pro žáky do 15 let, kterým je Pohár hl. m. Prahy konaný na zimním stadionu Eden 14.-15.6.2014.“

 

1.     HBC Plzeň             4 1 0 19:0   13
2.     HBC Hostivař          4 0 1 25:3   12
3.     Oberwil Rebells       2 0 3  5:21   6
4.     HC Buldoci Stříbro    1 1 3  3:9    4
5.     Kernenried Bulldozers 1 1 3  5:14   4
6.     Heilbronn Hornets     1 1 3  4:14   4

 

Konečné umístění:

1. HBC Plzeň

2. HBC Hostivař

3. HC Buldoci Stříbro

4. Oberwil Rebells

5. Heilbronn Hornets

6. Kernenried Bulldozers

 

Individuální ocenění:

Nejlepší hráči:

HBC Plzeň – Tomáš Tarantík

HBC Hostivař – Jonáš Jirec

HC Buldoci Stříbro – Jan Kalčík

Oberwil Rebells – Kevin Keiser

Heilbronn Hornets – Sebastian Dünkel

Kernenried Bulldozers – Lukas Stucki

 

All-Stars tým:

G – Lukas Stucki (Oberwil)

O – Kevin Keiser (Oberwil)

O – Martin Kovářík (Plzeň)

Ú – Jan Čejka (Hostivař)

Ú – Matěj Votípka (Plzeň)

Ú – Jiří Vaniš (Hostivař)

Více informací naleznete na stránkách HBC Plzeň - https://www.hbcplzen.cz/clanek.asp?id=Pilsen-Cup-2014--Plzen-domaci-turnaj-ovladla-bez-obdrzene-branky-3065

Hlavní sponzoři mládežnických týmů: