Oba týmy Buldoků se radovali z vítězství

První dubnová sobota byla pro stříbrské hokejbalisty velmi úspěšná.

Na domácí ploše nastoupili starší žáci proti HBC Plzeň – Litice a ačkoliv papírově byli favorité, nechtěli nechat nic náhodě. Do zápasu nastoupili v značné početní převaze, s osmnácti hráči proti osmi hráčům soupeře. Domácí hráli zodpovědně zezadu tak, aby minimalizovali soupeři hru na „brejky“. To se dařilo, Buldoci si drželi po celé utkání svoje tempo a postupně zatlačili soupeře do obranného pásma, čímž umožnili oběma domácím gólmanům (Kořínek, Sládkem) si připsat první nulu sezóny.

Hodnocení trenéra Václava Šůchy: „Nechtěli jsme nikterak podcenit soupeře. Kluci hráli styl hry, který již delší dobu trénujeme. Rychle střídali a drželi po většinu zápasu vysoké tempo. Ve třetí třetině soupeř už jen vyhazoval míčky na zakázané uvolnění. Věřím, že kluci budou schopni stejný styl hry předvést i proti silnějším soupeřům.“

HC Buldoci Stříbro - HBC Plzeň-Litice 7:0 (2:0,2:0,3:0)
Střely: 23:9, vyloučení: 5:5, využití přesilovek: 0:0, oslabení: 1:0

Buldočí potěr vyrazil na 6. turnaj přípravek do Dobřan, kde se jim také dařilo. Porazili oba týmy HBC Plzeň a s domácím celkem remizovali.
Trenér Petr Němčák k turnaji řekl: „Také dnešní turnaj se nejmladším Buldokům povedl. Bylo to sice velmi vysilující a sáhli si na dno svých sil, ale remízou 2:2 s Dobřany a vítězstvím 7:4 nad Plzní A a 4:2 nad Plzní B si dnešní den jistě užili. Z jejich radosti museli mít radost i jejich rodiče. Musíme nadále pokračovat v pilném tréninku a budeme odjíždět z našich turnajů vždy spokojeni.

Hlavní sponzoři mládežnických týmů: