Mladší dorost Buldoků v jarní části bez porážky

O tomto víkendu čekali Buldoky další dva papírově slabší soupeři. V pátek porazili Třemošnou 2:0 a v neděli Beroun 8:2.

V předehrávaném utkání S Tatranem Třemošná to byl hlavně boj s asfaltovým povrchem a tvrdým míčkem. Výrazně pomohl Buldokům rychlý gól Svobody, který překonal domácího brankáře Krýsla už v 11 vteřině zápasu. Ve druhé třetině přišlo několik zmařených zakončení, především Čech se trápil v koncovce. Naopak chladnou hlavu a šikovné ruce předvedl Rejda, který v 8. minutě prostřední části navýšil vedení Buldoků. Došlo i na vzájemný souboj mezi Kalčíkem a Plohmerem, ze kterého si nejvíce ran odnesl zasahující rozhodčí Kalabza. Ve třetí třetině překazila šanci Hůrky obsluha časomíry, která přerušila chybně utkání.

Hodnocení trenéra V. Šůchy: „Neskutečně jsme se natrápili na se zpracováním míčku. Nerovný terén, který v některých místech značně klouže v kombinaci s tvrdým míčkem je velmi těžké zpracovat. Tým musí minimalizovat vzájemnou kombinaci a hodně zjednodušovat hru. Jsem rád, že nás i přes všechny nesnáze, zápas nestál tolik sil a kluci v klidu dohráli třetinu s vědomím, že většinu z nich čeká náročný víkend. Starší nastupují v 2.NHbL za muže a ti mladší za starší žáky v Dobřanech. V neděli další zápas v Berouně.“

TJ Tatran Třemošná — HC Buldoci Stříbro   0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Střely: 15:18; Vyloučení: 3:3; Využití přesilovek: 0:0; Oslabení: 0:0          

Fotky ze zápasu od Hanky Koníčkové -  ZDE 

  

Do Berouna odjížděli Buldoci v omezené sestavě díky nadcházejícím jarním prázdninám. V zápase poprvé kapituloval domácí brankář v 8. minutě po střele Hůrky. Druhou branku vstřelil Rejda, když si dokázal zpracovat parádní pas od Šilhána. Vzápětí nachytal Hůrka v nedbalkách brankáře Keltů a navýšil na 3:0.

Ve druhé třetině domácí Kelti pod vedení zkušeného reprezentačního kouče Martina Davídka, sevřeli stříbrské Buldoky v obraném pásmu. Rychlým přístupem zabránili založení jakékoliv akce hned v zárodku. S velkými problémy se stříbrští dostávali do útočného pásma. Jednu z mála akcí dokázal zakončit Rejda ve 20. minutě. Vzápětí se domácím povedlo snížit, když využili zaváhání hostů při rozehrávce. Podobná situace se opakovala na začátku třetí třetiny, když Buldoci zapomněli střežit útočícího hráče mezi kruhy.  Kelti už se nadechovali k možnému obratu v zápasu, ale v tom jim zabránil Šilhán, když nejprve proměnil přihrávku Hůrky a poté našel povedeným pasem Čecha, který se tentokrát nemýlil. Sedmou branku backhandem dával Titěra a účet uzavřel po nahrávce Šůchy Bárta.

Hodnocení trenéra V. Šůchy: „Abych pravdu řekl, čekal jsem vyrovnanější zápas. Sice se nám nepovedla druhá třetina, kdy jsme se nechali zbytečně složitou rozehrávkou zatlačit hluboko do obranného pásma, ale naštěstí jsme se mohli spolehnout na Slámu v brance. Ve třetí třetině kluci zjednodušili přechod středním pásmem a to rozhodlo. Všechny kluky musím pochválit za předvedený výkon.“

SK Kelti 2008 — HC Buldoci Stříbro   2:8 (0:3, 1:1, 1:4)
Střely: 23:37; Vyloučení: 1:1; Využití přesilovek: 0:0; Oslabení: 0:0

Fotky ze zápasu - ZDE

Hlavní sponzoři mládežnických týmů: