Jak se připravoval mladší dorost

V neděli mladší dorost nastoupí v pražských Lužinách k prvnímu extraligovému zápasu proti domácímu celku Kert Park Praha. Jak se, ale tým stříbrských hokejbalistů pod vedením Václava Šůchy připravoval?

K prvnímu tréninku se sešli 8. srpna. Většina srpnových tréninků byla zaměřená především na kondiční cvičení. Klubový přípravný kemp sice kluci absolvovali na domácím hřišti, ale na druhou stranu si pozvali trenéry Lukáše a Ondru Zdrhu z hokejové školy. Ti si pro účastníky kempu připravili sadu speciálních cvičení zaměřených na propojení hlavy s rukama.

Dorostenci se vypravili na cyklovýlet z Mariánek do Stříbra. Vlakem dojeli do lázeňského města, kde si vyzvedli svého spoluhráče Kubu Slámu. Od kolonády to vzali směrem ke Kosímu potoku. Výlet vzhledem k velkému teplu a převýšení byl fyzicky náročný. Přesto vzdálenost přes 50km dali všichni.

Vyvrcholením letní přípravy byl pražský turnaj O pohár starosty Prahy 13. Zde se Buldoci utkali s předními týmy své kategorie. První duel s domácím Kertem skončil bezbrankově. S Kladnem hráli stříbrští dlouho dobu vyrovnaně, ale po brance, která padla v přesilovce, již nedokázali srovnat a naopak ještě jeden gol inkasovali. Největší problém měli proti favoritu a vítězi turnaje Hostivaři. V zápase nedokázali zabránit ataku ze strany Čejky a jeho spoluhráčů a prohráli vysoko 4:0.

V neděli pak nastoupili proti HBC Plzeň, která se rychle sice ujala vedení, ale Buldoci dokázali srovnat. Nakonec plzeňští získali vítězství pro sebe,  i když ne zrovna pěkným způsobem. V posledním zápase Buldoci měli jasně navrch, ale stále je trápila koncovka  a tak jak začali tak i skončili. Plichtou.

Hodnocení trenéra: „Myslím, že jsme v průběhu letní přípravy jsme udělali hodně proto, abychom navázali na předloňskou sezónu. Jestli to bylo maximum a dostačující, to ukáže až samotná sezóna. Pro kluky bylo velkým zpestřením trénink pod vedením bratrů Zdrhů. Zážitkem byl i výlet do Mariánek. Co se týče samotného turnaje, tak na ten jsme jeli vyzkoušet jak jsme na tom v porovnání s ostatními kluby.  Hodně mě zamrzelo vystoupení plzeňského týmu, který velmi nesportovním zákrokem zranil našeho hráče a navíc nikdo z nich neměl dosatek charakteru se přijít za zákrok omluvit.  Určitě velkou pochvalu zaslouží oba golmani, velké mezery máme v pokrytí soupeře, ale zevšeho největší slabinou na turnaji byla samotná koncovka. Jedna branka v pěti zápasech je žalostně málo. Sice jsme měli několik šancí, které skončily na tyčce, ale takto vyhrát zápas nelze. Jinak kluci zaslouží pochvalu a mají moji důvěru, že to v sezóně zvládnou.

 

Hlavní sponzoři mládežnických týmů: