Hokejbalové "A" skončilo v premiérové sezóně na 3. místě

Hokejbalové „A“ čekal v neděli 10. května poslední zápas první sezóny v Horní Bříze proti HBC Elefants Lhotka. V posledním kole se mělo rozhodnout mezi třemi týmy – STS Chvojkovice Brod 34b., HBC Cannibals Česká Bříza 34b. a HC Buldoci Stříbro 32b. o konečném pořadí. Chvojkovice se ve třetí třetině ujali vedení nad lídrem ligy Horní Břízou, které udrželi až do konce a tím připravili stříbrské hokejbalisty hrát o druhé místo. Těsně před zápasem dostali Buldoci informaci o prohře Cannibalů s pátým Taurusem.

S chutí se poprat o bronzový pohár se s posledními Elefanty, které před týdnem deklasovali 11:2. První třetina byla hodně vyrovnaná a hosté ze Stříbra se stěží prosazovali a naopak museli čelit několika nebezpečným situacím před vlastní brankou.

Ve druhé třetině otevřel skóre zápasu Hanzlík, na což Elefanti rychle zareagovali a srovnali. Buldokům získal vzápětí vedení Šauer svým prvním gólem v sezóně. V závěru třetiny Lhotka po druhé a naposledy srovnala stav zápasu.

Třetí třetina patřila především Buldokům, kteří po brance dorostence Ondry Slámy využili přesilovku. Na 4:2 navyšoval nejproduktivnější hráč soutěže Radek Burda. Buldoků však dělali velké problémy brejkové situace, do kterých soupeř posílal své centry. Ty ještě jednou snižovali stav zápasu na 4:3. Pohodu Buldokům zajistil kapitán Václav Šůcha dvěma brankami ve 40. a 41. minutě.

Hodnocení kapitána Václava Šůcha: „První sezóna a 3. místo v KHbL skupiny západ je velmi dobrým výsledkem. Vezmeme-li v potaz, že tým se v průběhu sezóny tvořil a opíral se o výkony hráčů mladšího dorostu, především v brance Pepy Kořínka a v obraně Ondry Slámy. Výrazně se zapsal vítěz kanadského bodování ligy Radek Burda. Někdy to sice skřípalo, ale to se u zrodu nového týmu stává.“

Tréner Petr Topinka k sezóně řekl: „Blahopřeji všem hráčům "ÁČKA". Zakončení sezóny krásným třetím místem je myslím nadstandard na nováčky v soutěži, kteří se v podstatě vše učili za pochodu.“

HBC Elefants Lhotka – HC Buldoci Stříbro 3:6 (0:0,2:2,1:4)
Střely 17:16, Přesilovky 3:1, Využití 2:0, Br. v oslabení 0:0

Branky a přihrávky: Burda 1+5, O.Sláma 1+2, V.Šůcha 2+0, Hanzlík 1+1, Šauer 1+1, J.Sláma 0+2, Junek 0+1

Sestava: Kořínek – O.Sláma, J.Sláma, Vokurka, Junek – Šůcha, Burda, Hanzlík, Šauer, Růžička

Hlavní sponzoři mládežnických týmů: