Hokejbal: První bod pro Buldoky

Po páteční prohře přijeli Buldoci do plzeňské hokejbalové haly k zápasu s domácími HBC Plzeň.  Tetokrát se postavil do branky brankář přípravky Matyáš Krejčí. Dlouhou dobu si dokázal držet čisté konto, až 11. minutě ho překonal po brejku plzeňský Foniok.

Ve druhé třetině přišlo úspěšné samostatné střílení domácích jako trest za padnutí na míček stříbrským Kopfem. Buldoci dokázali držet krok a dvěmi rychlími brankami Hanzlíka srovnali k překvapení diváků na 2:2. Na hřišti se hrála podledná hra od branky k brance, s tím rozdílem, že domácí zakončovali za záda stříbrského gólmana. Buldoci mnoho svých příležitostí nevyužili. V závávěru druhé třetiny se povedlo doklepnout po závaru před plzeňskou brankou Kopfovi a skorigovat stav zápasu na 5:3.

V závěrečné třetině se Buldoci vybičovali k drtivému tlaku, dvěmi brankami Mráčka srovnali na 5:5. V posledních minutách měli ještě několik šancí jít do vedení, ale nedokázali v koncovce překonat výborně chytajícího plzeňského gólmana.

V následných samostatných střelách zvítězili domácí.

 

Komentář trenéra: "Kvůli takovým zápasům, jaký byl ten dnešní, věnuji svůj volný čas tomuto týmu. Kluci táhli za jeden provaz, bojovali. Dnes to byly opravdu nervy. Musím je všechny pochválit. Bylo mi líto Tomáše Hanzlíka, který ač byl u všech pěti branek, měl velkou smůlu při zakončení. Věřím, že to v příštím zápase překoná a bude sázet se svým staronovým parťákem Tomášem Mráčkem jednu branku za druhou."

 

HBC Plzeň - HC Buldoci Stříbro 6:5 ss (1:0,4:3,0:2)

Střely: 19:29, vyloučení: 2:4, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:1

Hlavní sponzoři mládežnických týmů: