Buldoci nadělovali 10, 20 a nakonec 5

V sobotu 31.3.2012 nastoupili Buldoci poprvé v jarní části soutěže na domácím hřišti proti HBC Plzeň. Buldokům se na jaře zatím příliš nedařilo a pokud by nechtěl být poslední v tabulce, museli dát do zápasu daleko větší nasazení. První třetina patřila především gólmanům, do branky Buldoků se premiérově postavil nový brankář Josef Kořínek a od samého začátku si vedl výborně.

Během první přestávky zástupci Buldoků a města předali výtěžek z exhibičního zápasu darovací šeky v hodnotě 10000,-Kč pro pana Kupce a 20000,-Kč slečně Mráčkové.

Do druhé třetiny vstoupili lépe domácí, když se podařilo Hanzlíkovi najít skulinu za zády plzeňského gólmana. Soupeř, ale dokázal rychle odpovědět, krásnou střelou do odkryté branky stříbrských žáků. Poté měli oba dva celky několik šancí, ale žádné nedokázaly proměnit.

Do třetí třetiny stříbrští trenéři poslali pouze dvě pětky hráčů, tak aby dokázali vystupňovat tlak na soupeře. To také záhy přineslo tížené vedení a to i přesto že hráli oslabení. Mráček poslal lobem přihrávku Svobodovi a ten v brejku skóroval. Buldoci povětšinu času drželi útočné pásmo, k čemuž také pomohl soupeř, který se přestával pohybovat a pouze se snažil vyhazovat. Zlom přišel po brance Mráčka ve 30. minutě a následující minutě po brance Hanzlíka. V závěru ještě skóroval Bárta, který si tak zpříjemnil prodloužené střídání.

Hodnocení trenéra: "Dnes musím pochválit celý tým, který předvedl zcela jiný hokejbal než předchozích dvou zápasech. Především pak v poslední třetině do toho kluci dali maximum svých sil. Jsem rád, že v brance uspěl i Pepa Kořínek. Před zápasem byl velmi nervózní, ale svůj tým v rozhodujících okamžicích podržel. Příští pátek k nám přijedou Šneci z Dobřan, tým se kterým máme zcela zápornou bilanci, tak uvidíme jek obstojíme."

 

HC Buldoci Stříbro - HBC Plzeň 5:1 (0:0,1:1,4:0)
Branky: 13. Hanzlík (Svoboda), 25. Svoboda (Mráček), 30. Mráček (Bárta), 31. Hanzlík (Svoboda), 35. Bárta (Kratochvílová)

Střely: 36:33, vyloučení: 2:0, využití přesilovek: 0:0, oslabení: 1:0
 

Hlavní sponzoři mládežnických týmů: