Hokej:Buldokům závěr vyšel

V sobotu 18.12.2010 se v 18.30 přijel představit na místní zimák ve Stříbře okresní rival v soutěži, nadmíru zdatný Tatran Přimda. Derby bylo okořeněno soubojem o průběžné 1. místo v tabulce. Hokejové klání od prvních minut nenechalo nikoho na pochybách, že se bude hrát pěkně od podlahy. Akce stíhala akci a to na obou stranách. Brankáři si nemohli naříkat, že mají málo práce, ale oba drželi čisté konto dosti dlouho. Týmy držely brankový půst i přes několik přesilovek. Udeřilo až v 8. minutě, kdy před brankou Tatranu vznikla trma-vrma a zblízka dorazil poskakující puk za gólmanova záda do branky hostů - Šůcha 1:0. Po protiútoku Tatranu, který zadáci Buldoků zažehnali, naservíroval z obranného pásma Šůcha najetému Staňkovi jako na zlatém podnosu a ten gólmanovi hostů nedal šanci 2:0. Hra začala dostával ráz souboje gladiátorů. Spousty střetů s sebou přinesly hodně nečisté hry, kterou sudí stále trestal. Vylučovaní byli hráči na obou stranách. Hosté se snažili zkorigovat stav. Jeden z protiútoků využil Malý, který nachytal Packana v nedbalkách překvapivou střelou z velkého úhlu 2:1. Tak skončila první třetina. 

Ve druhém dějství otevřel skóre kapitán Staněk, kdy ho opět našel přihrávkou Šůcha 3:1. Dodržovat obrannou taktiku a nepouštět soupeře ke střelbě - to měli za úkol zadáci Buldoků. Ovšem stalo se, že domácí propadli v útočném pásmu. Zapomenutý Poznán dostal přihrávku, kterou zužitkoval pro Malého a ten dorazil na 3:2. Další trhlina nastala zaváháním před hostující kasou a breakovou situaci Tatran využil k vyrovnání 3:3. Nedlouho poté v přesilovce vzal na sebe kombinaci Šůcha, zakroužil kolem hostující branky. Hledal tak dlouho, až našel šutéra Staňka a ten rozvlnil síťku 4:3. Třetinu ovšem zakončil Malý pádnou odpovědí 4:4.

Na začátku poslední třetiny se zadáci Buldoků snažili o rozehru, avšak mezi nimi se pohyboval šutér hostů, na slovo povolaný Malý a poslal Tatran poprvé v zápase do vedení 4:5. Vyrovnání přišlo dvě minuty nato, driblující Šůcha nechal puk na první tyči a dojíždějící Houdek vyrovnal 5:5. V této době zápas gradoval a přinesl s sebou mnoho nepříjemných a nevybíravých zákroků, kdy si rozhodčí vybral svou chvilku, než vybředl z nepřehledné situace a rozdělil patřičné tresty na obou stranách. Mimo jiné na straně domácí 10-ti minutový osobní trest a na straně hostů trest ve hře (pozn.do konce zápasu) za napadení protihráče. Buldoci toto vyloučení využili a potrestali hosty rozjetým Benešem, kterému nalil Šůcha 6:5. Už se zdálo, že by tak zápas mohl skončit. Proti byl však kapitán hostů Mucha, který opět srovnal stav na 6:6. Nervozita stoupala s přibývajícími minutami na obou stranách a hráči rozhodčímu rozhodně zápas neulehčovali, spíše naopak. V závěru třetiny dostali domácí možnost přesilovky. Kotouč putoval kluzištěm po ose Staněk-Šůcha-Sládek  a posledně jmenovaný rozebranou řadu hostů potrestal průstřelem skrze betony golmana 7:6. Do konce zápasu zbývalo 96 sekund. Oba týmy si v tomto rozmezí vybraly oddechové časy. Tatran odvolal brankáře a  snažil se  o vyrovnání. Buldoci ovšem přes velkou snahu hostí derby dotáhli v závěru do vítězného konce.                                                                             (pb)

 

HC Buldoci Stříbro - Tatran Přimda  7:6(2:1)(2:3)(3:2)

 

Branky: Staněk3x(Šůcha3x),Šůcha,Beneš(Šůcha),Sládek(Šůcha,Staněk),Houdek(Šůcha)

              Malý4x(Poznán),Mucha,Salač E.

 

Sestava: Packan,Bobr ml.Houdek,Staněk,Šůcha,Brunclík,Holák,Červenka,Beneš,Sládek,Panuška,Černoch,Bárta,Polívka

Hlavní sponzoři mládežnických týmů: