ELMD: Buldoci odehráli pěkný zápas s Pískem, ale na body to nestačilo

Stříbrští Buldoci v neděli 24. dubna přivítali na domácím hřišti lídra skupiny HC ŠD Písek. Do zápasu nastupovali s chutí odehrát co nejlepší zápas a pokusit se ujmout suverénnímu  týmu letošní sezóny nějaký ten bod. V první třetině však nenechal soupeř nikoho na pochybách, že přijel do Stříbra pouze dohrát utkání, jehož výsledek neměl velký vliv na jeho prvenství v tabulce. Od prvního vhození vyvíjeli písečtí hokejbalisté permanentní tlak na domácí a to vedlo k nejednomu závaru před Sládkovo svatyní. V osmé minutě se povedlo Horovi pro pasírovat za záda domácího gólmana míček a poslat tak hosty do vedení.

Buldoci však nesložili svoji bojovnou náladu a postupně získávali více prostoru. Samotná hra se tak přelévala z jedné strany na druhou.
Ve druhé třetině si Buldoci vypracovali několik příležitostí ke srovnání skóre zápasu. Asi nejblíž byla střela Svobody z levé strany, která se bohužel pro domácí svezla po břevnu, jinak výborně chytajícího Čapka.

Ani třetí třetina nepřinesla žádnou branku a tak zápas skončil jednobrankovým vítězství Písku.

Hodnocení trenéra Václava Šůchy: "Chtěli jsme samozřejmě konečně vyhrát nad soupeřem z první trojky, na Kladně jsme dvě třetiny vedli a po kolizi rozhodčího a delší pauze, po kterou se čekalo na záchranku, jsem nezachytili vstup do rozehrané třetí třetiny, kdy nejdříve kladenští dvěma slepenými góly otočili skóre a pak jsme se příliš otevřeli a odjeli jsme s debaklem. Plzeň nás v minulém zápase přejala na plnou čáru. V tomto zápase jsme chtěli hrát více zodpovědně, což se nám také vedlo. Velká škoda byla, že nám tam padla branka v první třetině. Celý tým však musí pochválit, kluci se snažili do poslední minuty o co nejlepší výsledek. Ani závěrečná power-play nám nepomohla překonání Čapka v brance. Přesto to byl z naší strany jeden nejlépe odehraných zápasu. Samozřejmě je znát absence hráčů ročníku 1999. K dispozici máme pouze tři a z toho do hry se zapojil jen jeden. V dalších zápasech se budeme stále snažit hrát na plno, ale už nyní pomalu připravujeme tým na příští sezónu. V té bychom chtěli navázat na úspěch z minulého ročníku, kdy jsme to dotáhli až na páté místo v republikovém turnaji."

HC Buldoci Stříbro - HC ŠD Písek 0:1 (0:1, 0:0, 1:0)
Střely: 18:27 (7:11, 6:9, 5:7) Vyloučení: 4:4 Využití přesilovek: 0:0 Oslabení: 0:0

Branky a nahrávky: 7:19 Hora (Nerada)

Sestava: Sládek, (Kořínek) - Sláma O., Hrad, Šilhán, Kaňák, Kopet -Lokajíček, Šůcha, Kalčík, Bárta, Kopf, Bubeníček L., Svoboda, Sláma J., Tintěra, Rejda, Bubeníček R.

více fotek ze zápasu naleznete v naší galerii - ZDE

Hlavní sponzoři mládežnických týmů: