Čtvrtá sezóna v hokejbalu

Stříbrští  hokejbalisté zahájí v září čtvrtou sezónu v ligové soutěži. První dvě sezóny nastupovali v MČR mladších žáků, vloni a letos v kategorii starších žáků. Loňská sezóna byla pro několik hráčů možná zlomová. Dva hráči – T. Hanzlík a T. Mráček -  byli v druhé polovině soutěže zapůjčeni na hostování do HBC Škoda Plzeň, který měl jako lídr západní skupiny velké ambice na zisk titulu. Bohužel v závěrečném turnaji neměli patřičné štěstí. Další dva hráči – D. Šůcha a  J. Kalčík -  si zahráli v červnu v krajském výběru na celorepublikovém turnaji v Budvar Aréně v Českých Budějovicích a zúčastnili se společně s M. Svobodou a V. Bártou  přípravného reprezentačního campu  U14 v Blatné.

Mimo soutěžních a reprezentačních aktivit absolvovali mladí stříbrští hokejbalisté několik turnajů. Jednoznačně nejlepšího výsledku dosáhli na zimním turnaji v plzeňské hokejbalové hale v turnaji mladších žáků „O pohár starosty MO Plzeň 1“, kde se dokázali prosadit mezi zkušenými týmy z Plzně, Mostu, Kladna, Písku a jako outsider turnaje skončili na druhém místě. Ve 4. ročníku domácího turnaje „O pohár města Stříbra“ se Buldokům nepodařilo  získat hattrick a v těžké konkurenci hokejbalových, ale i hokejových týmů skončili na čtvrtém místě.

Nesmíme opomenout ani buldočí přípravku, která v regionální soutěži patřila mezi nejlepší týmy. Pravidelně porážela většinu týmů, největším soupeřem jí byl tým Tatranu Třemošné.

Třem hráčům -  D. Šůchovi, J.Kalčíkovi a M.Svobodovi to ale nestačilo a o prázdninách se zúčastnili týdenního „Campu talentované mládeže v Litomyšli“, kde trénovali pod vedením reprezentačních a kondičních trenérů. Doufejme, že získané zkušenosti a dovednosti využijí v týmu.

A co nás čeká v nadcházející sezóně?

Tréninková příprava začíná ve středu 28. srpna. Ještě poslední srpnovou sobotu se zúčastníme turnaje v Dobřanech se staršími žáky i přípravkou. Vyzkoušíme, jak jsme na tom po prázdninách a kde máme největší slabiny, kde musíme nejvíc zabrat. Doufám, že kluci přes léto moc nezaháleli a předvedou letos lepší výkony. Většina týmu zůstává ještě jeden ročník v kategorii starších žáků a tak můžeme zúročit sehranost základního kádru. Na druhou stranu musíme hodně pracovat na nových hráčích, kteří k nám přišli v průběhu jara, aby co nejdříve mohli pravidelně nastupovat do soutěžních utkání.

U přípravky je tomu naopak. Velká část hráčů přestoupila do starší věkové kategorie. Zbývající hráči musí převzít jejich role a začít tvořit hru. K tomu musíme najít nové posily z ročníků 2003 – 2006.

Věříme, že ve čtvrté sezóně zúročíme naši práci a výsledky tomu budou odpovídat. Hlavní však je, že si kluci a děvčata mohou osvojit týmové návyky, být oporou těm druhým a tvořit jeden tým. Tým, který jde za svým cílem, který na sobě maká a stále se zlepšuje.

Stále hledáme nové hráče (ročníky 1999 – 2006, u děvčat od 1997) pro doplnění žákovských týmů.

Hlavní sponzoři mládežnických týmů: