Chyby v rozehrávce Buldoky srazily na kolena

Stříbrští Buldoci z technických důvodů byli nuceni zvolit náhradní domácí hřiště v Dobřanech, kde sehráli důležitý zápas s pražským Kert Parkem. V případě výhry by se Buldoci dotáhli na špičku tabulky.

Do utkání se Buldoci pustili s velkou vervou a také se brzy ujali vedení po střele Kaňáka, kterou do branky usměrnil Kopf. Bohužel vzápětí získal soupeř hrát v početní výhodě po faulu Šůchy a toho také využil a srovnal stav zápasu. V prostřední části zápasu se hra přelévala z jedné strany na druhou, aniž by se povedlo jedné či druhé straně skórovat.

Vedení se ujal pražský celek na začátku třetí třetiny, když Kamenář využil chybné rozehrávky buldočí obrany.  Vzápětí mohl Kert v přesilovce si pojistit vedení, ale to jim Hůrka překazil, když po přihrávce Kaňáka utekl hostující obraně a srovnal na 2:2. Po následném vhazování mohl Hůrka otočit zápas ve prospěch Buldoků, ale jeho střela zazvonila na tyčku branky.  Necelých pět minut před koncem zápasu opět domácí obrana vyrobila chybu v rozehrávce a opět to byl Kamenář, který je potrestal. V závěru zápasu se Buldoci snažili vyrovnat, ale už nepomohla ani hra bez brankáře.

Hodnocení trenéra Václav Šůchy: „Tato prohra nás hodně mrzí, myslím si, že jsme měli šanci minimálně uhrát bod. Bohužel zbytečné fauly a chyby obrany při rozehrávce nás srazily dvakrát na kolena. Potom veškerá snaha vychází na prázdno. Kert velmi dobře přistupoval v osobních soubojích. Nenechal nám chvíli klidu, a proto taky se nakonec mohl radovat z vítězství.“

HC Buldoci Stříbro — HC Kert Park Praha   2:3 (1:1, 0:0, 1:2)
Střely: 21:23 Vyloučení: 4:3 Využití přesilovek: 0:1 Oslabení: 1:0

Hlavní sponzoři mládežnických týmů: