Buldokům chyběl jen krůček od postupu

V sobotu odpoledne nastoupili Buldoci k poslednímu rozhodujícímu duelu proti Písku. Všichni hráči nastupovali do zápasu s vědomím, že jedině vítězství posune jeden nebo druhý tým do playoff.

Stříbrským vyšel výborně vstup, v šesté minutě již vedli 2:0. Ve druhé čtvrtině hosté vyrovnali skóre, avšak Buldokům se ještě povedlo dostat do vedení.

Zvrat přišel ve 30. minutě, kdy Písek dvakrát během minuty překonal Dudíka, což byla velká rána do sebevědomí domácích. Buldoci se snažili o vyrovnání do posledních vteřin. V závěru utkání dokonce odvolali brankáře, ale ani to ke skórování nepomohlo. A tak do playoff postoupil soupeř z Písku.

K zápasu a sezóně řekl vedoucí týmu Václav Šůcha: „Teď prožíváme všichni zklamání. Byli jsme krůček od postupu. Kluci dnešní zápas dobře rozehráli, měli mnoho šancí, ale písecký brankář je vychytal. Naopak slabší chvilka zaskočila našeho brankáře Tomáše Dudíka ve třetí čtvrtině, ale nechci, aby to vyznělo vůči Tomovi špatně. Právě díky jeho výkonu Buldoci byli ve většině zápasech vyrovnaným soupeřem, což byl hlavní cíl před vstupem do soutěže. Pokud bych měl hodnotit naší premiérovou sezónu, tak se nemáme za co stydět. Tým jsme seskládali těsně před zahájením soutěže, což se nám povedlo. Kluci vytvořili výbornou partu. Největší problém, který ještě delší dobu budeme odstraňovat, je odlišný herní styl v inline hokeji."

 

HC Buldoci  Stříbro - ILHC Písek 5:6 (2:0; 1:2; 1:4; 1:0)

Branky domácích: 2. Mrkvan (Sládek), 6. Staněk (Šůcha), 23. Sládek (Houdek), 36. Staněk (Šůcha), 37. Mrkvan (Sládek)

Branky hostů: 14. Kastner (Rezek), 16. Šuba, 30. Kastner (Bican), 30. Tajbz (Kastner), 32. Bican (Volf), 36. Volf (Rezek)

Tresty: 4:4 (min)

Hlavní sponzoři mládežnických týmů: