Buldoci z turnaje přijeli s rozpačitými dojmy

Tým starších žáků absolvoval turnaj L2 Hockey Cup v Gajarech, kde se utkali s dalšími dvěmi českými a třemi slovenskými týmy. V první utkání nastoupili proti starým známým z Plzně. Zápas pohodlně plzeňští dovedli do vítězného konce. Buldoci po delší zápasové pauze se jen těžko bránili výborně připravenému týmu.
Ve druhém zápase nastoupili proti složenému týmu ŠHBK Ružinov/Zohor. V nerovném zápase dokázali vzdorovat urostlým mladíků a dokonce se dostali dvakrát do vedení. Bohužel tři minuty pře konce nešťastně vyhodili míček přímo na obránce soupeře a ten vyrovnal skóre zápasu. Po následném samostatném střílení vyhrál slovenský celek.
Ve třetím utkání domácím tým L2hockey Gajary Flames jasně dominoval na hřišti. Jeho výkonu dokázala vzdorovat pouze první obranná dvojice Buldoků (Šůcha, Hrad). I přes vysokou prohru se celkový výkon zlepšil oproti prvním dvěma utkání.

V neděli čekal stříbrské hráče celkový vítěz turnaje Medokýš Martin. Do utkání Buldoci nastupovali s instrukcemi, neřešit výsledek a pošetřit síly na závěrečný zápas s Hostivaří. Martin se opět ujal rychle tříbrankového vedení, ale Buldoci dokázali k překvapení asi všech přihlížejících vyrovnat. Bohužel právě vyrovnávající branku z podivných důvodů rozhodčí neuznal. To stříbrský mladý tým zlomilo a následně je slovenský celek deklasoval.

V posledním utkání nastoupili proti věkově rovnocennému soupeři HBC Hostivař. Zápas, ve kterém dlouho ukazatel skóre ukazoval stav 0:0, byli  Buldoci posláni na více jak minutu do „třech“. Následně po vyčerpávajícím oslabení se dostala Hostivař do vedení po sporném gólu, která padla do posunuté branky. V závěrečné polovině zápasu Buldokům odcházely poslední síly a Hostivař si došla v klidu pro druhé vítězství v turnaji.

Hodnocení trenéra Václav Šůchy: „Vstup do turnaje se nám vůbec nepovedl, na klucích byla znát herní pauza. Proti výborně připravené Plzni, jsme se ze začátku vůbec nechytali. Ani ve druhém zápase, kde jsme mohli získat cenné tři body, jsme nehráli dobře. Potom se výkon týmu začal zvedat, ale na soupeře to nestačilo. Do Gajar jsme přijeli po domluvě s pořadatelem s hráči z ročníky 2000 a mladší, ale někteří hráči soupeřů tomu neodpovídali. Nechtěl jsem to řešit, ale vůči klukům v týmu mi to přišlo nefér. Nešlo nám o to, abychom přijeli vyhrát nebo hrát ze slabým soupeřem, ale tohle ještě nyní těžko vstřebávám. To si musí pořadatel přehodnotit sám. Naše kluky, hlavně za nedělní výkon, musím pochválit. Poslední dva zápasy většina odehrála na maximum.

Nás nyní čeká volno a pokračujeme 6. ledna tréninkem v tělocvičně a plánovaným soustředěním společně s HBC Plzeň v jejich hale ve dnech 10.-11. ledna.“

Výsledky sobota:

 

Cas: Domáci Stav Hostia
10:30 HBC Buldoci Střibro 0:6 HBC Plzeň
11:25 Medokýš Martin 10:5 HBC Hostivař
13:25 ŠHBK Ružinov/ Zohor 3:2sn HBC Buldoci Střibro
14:20 HBC Plzeň 3.2sn L2hockey Gajary Flames
15:15 Medokýš Martin 9:6 ŠHBK Ružinov/ Zohor
16:10 HBC Hostivař 2:4 L2hockey Gajary Flames
17:05 Medokýš Martin 3:1 HBC Plzeň
18:00 L2hockey Gajary Flames 8:0 HBC Buldoci Střibro

Výsledky neděle:

 

Cas: Domáci Stav Hostia
10:30 HBC Hostivař 4:2 ŠHBK Ružinov/ Zohor
11:25 HBC Buldoci Střibro 2:10 Medokýš Martin
12:20 ŠHBK Ružinov/ Zohor 1:6 HBC Plzeň
13:15 HBC Hostivař 5:0 HBC Buldoci Střibro
14:10 L2hockey Gajary Flames 1:3 Medokýš Martin
15:05 HBC Plzeň 5:2 HBC Hostivař
16:00 L2hockey Gajary Flames 5:0 ŠHBK Ružinov/ Zohor

Konečná tabulka:

1. Medokýš Martin
2. HBC Plzeň
3. L2hockey Gajary Flames
4. HBC Hostivař
5. Roconaba Zohor
6. HBC Buldoci Stribro

Najlepší brankár turnaja : Rastislav Kovačovský / Gajary Flames ----> nar. 1.10.1999
Najlepší obranca turnaja: Jonák Vilem / HBC Plzeň
Najlepší útočník turnaja : Jan Čejka / HBC Hostivař
Najlepší strelec turnaja : Rado Cerjan / Medokýš Martin ----> nar. 26.2.1999
Najlepší hráč turnaja : Šmídl Pavel / HBC Plzeň

Hlavní sponzoři mládežnických týmů: