Buldoci vstoupili do jarní části vítězstvím

V neděli starším žákům začala jarní část soutěže MČR v hokejbalu, kdy zavítali na hřiště do Štruncových sadů. Zde je čekal asi nejslabší tým soutěže. Do zápasu stříbrští hokejbalisté vstoupili velmi razantně. Hned z prvního ataku domácí branky si připsali první gól. V první třetině si Buldoci dokázali vytvořit mnoho šancí, které ještě čtyřikrát úspěšně zužitkovali. Bohužel za stavu 0:5 nedokázali udržet dostatečnou koncentraci a v závěru třetiny plzeňským hráčů dovolili několikrát vážně ohrozit branku Buldoků. Zásluhou dobře chytajícího Kořínka, drželi dlouho čisté konto. Až v poslední minutě nedosáhl na odražený míček a domácí tým snížil na 1:5.

Ve druhé třetině Buldoci ochotně přistoupili na tempo soupeře, což mělo za následek korigování výsledku na 3:5, když ani jednou si nedokázali pohlídat domácího Hurta.

Po razantní domluvě trenéra a změně v sestavě se vrátili stříbrští hráči k počátečnímu tlaku. Ve třetí třetině už měli hru plně pod kontrolu a postupně navyšovali skóre zápasu až na konečný stav 3:9.
Hodnocení trenéra: „Po zimní přestávce člověk nikdy neví jak je na tom soupeř, jak trénoval, popřípadě posílil tým novými hráči. My jsme měli v plánu daleko více tréninkových jednotek, ale i tak jsme odehráli několik přátelských utkání proti silným týmům (HBC Plzeň a Snack Dobřany). Klukům se povedl perfektně vstup do zápasu. Na druhou stranu kluci přestali za stavu 0:5 hrát,  dovolili plzeňským diktovat styl hry a to byla velká chyba. Naštěstí se včas nakopli a dotáhli zápas do vítězného konce. Doufám, že dokážeme v jarní části tento výkon zopakovat i s ostatními soupeři. Tým nám prošel velkou obměnou. Odešli z týmu silní hráči, kteří patřili k tahounům. Jejich roli museli převzít mladší spoluhráči – Kalčík, Šůcha, Sláma. Tým je tvořený z poloviny novými hráči, kteří se postupně učí. To vše se samozřejmě odrazilo na celkovém výkonu a herním projevu týmu. Věřím, že to však přinese své ovoce.“

HBC Plzeň-Litice vs. HC Buldoci Stříbro 3:9 (1:5,2:0,0:4)
Střely: 26:47, vyloučení: 2:2, využití přesilovek: 0:0, oslabení: 0:0

Branky: 12. Hurt (Langmajer), 14. Rada (Langmajer, Hurt), 22. Langmajer (Hurt, Langmajer) – 1. Kalčík, 5. Rejda (Vladař), 9. Vladař, 9. Sláma (Bárta), 10. Sláma (Kalčík), 30. Vladař (Svoboda), 31. Sláma (Svoboda), 32. Šůcha, 36. Kalčík (Bárta)  

Fotky ze zápasu >>> ZDE 

Hlavní sponzoři mládežnických týmů: