Buldoci skončili ve finále pátí


Tým starších žáků stříbrských Buldoků předvedl v dobrém světle ve finále Mistrovství ČR, které se konalo v Opavě a Karviné ve dnech 22.-24 .května. Na turnaji stříbrské hokejbalisty chyběl pouhý jeden bod, který by je posunul do bojů o medaile. I přesto 5. místo v nabité konkurenci nejlepších deseti týmů z Čech, Moravy a Slezska je výborný výsledek. V krátkosti shrnutí odehraných zápasů:

HBC Buldoci Stříbro vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 1:2sn (0:0, 0:1, 0:1 - 0:1)
Buldoci ze Stříbra nastoupili proti favoritu turnaje Pardubicím, kteří v prvním zápase deklasovali pražský Kert Part 6:1. Několik potyček, které první polovinu utkání provázely, dokreslovaly atmosféru tohoto vyrovnaného duelu. Hokejbalisté ze Stříbra pardubické Autoskláře zaskočili aktivní hrou a přes to, že to byli právě hráči z východočeské Metropole, kdo šel v utkání do vedení jako první, dokázali Buldoci v třetí třetině vyrovnat. Zápas tak musely rozhodnout nájezdy. O rozuzlení se postaral Jirka Bucek v dresu Pardubic, který svému týmu vystřelil vítězství.

SHC Opava vs. HBC Buldoci Stříbro 4:2 (2:0, 0:1, 2:1)
Domácí hokejbalisté se ve svém druhém finálovém utkání střetli s Buldoky ze Stříbra. Obdobně jako téměř všechny páteční duely, byl také tento zápas vyrovnaný až do závěrečných chvil. Slezané sice po vstupním dějství vedli poměrem 2:0, Buldoci však s vervou hodnou jejich názvu, dokázali duel zdramatizovat. Hrdinou tohoto souboje se tak stal Honza Pilch, který ihned po uplynutí trestu, jenž si odpykával, utekl hostující obraně a pečetil vítězství Opavy gólem do prázdné klece Buldoků.

HBC Buldoci Stříbro vs. HC Kert Park Praha 6:1 (2:1, 2:0, 2:0)
Do sobotních utkání opavské skupiny s cílem plného bodového zisku. Zápas Buldoků s Kertem diváky na tribuně ze sedaček příliš nezvedal. Utkání bylo herně vyrovnané, ovšem produktivita byla jednoznačně na holích Buldoků.  V brance Stříbra se vyznamenal především brankář Radek Sládek, který za svá záda pustil pouze jedinou střelu Pražanů a již za rozhodnutého výsledku v čase 29:38 pustil do hry svého spoluhráče Romana Bubeníčka. Do závěrečné třetiny stříbrští nastoupili bez první řady, aby vyšetřili síly na následující rozhodující zápas.

HBC Hostivař vs. HBC Buldoci Stříbro 1:2ss (0:0, 0:0, 1:1 - 4:5)
V přímém souboji o druhé postupové místo se střetli hráči Hostivaře s Buldoky Stříbro. V dramatickém a takticky vedeném souboji šlo oběma týmům o všechno. Buldoci k postupu do semifinále potřebovali zvítězit v normální hrací době za 3 body, Pražanům stačil k postupu bod za remízu. Vyrovnané utkání, jak v poměru střel 19:20, tak dosažených branek, skončilo v základní hrací době nerozhodně 1:1. Velmi zajímavá byla i následná samostatná střílení, která byla rozhodnuta až v jedenácté sérii. Vítěznou branku vsítil stříbrský hráč Radek Mužík a tím alespoň trochu zahojil smutek Buldoků po vyřazení z bojů o mistra ČR.

MČR SŽ - FINÁLE 2015 - Skupina A

Poř.

Název týmu

Z

V

VP

R

P

Skóre

B

1.

Autosklo PCE

4

3

1

0

0

21:4

11

2.

HBC Hostivař

4

2

0

1

1

11:16

7

3.

Buldoci Stříbro

4

1

1

1

1

11:8

6

4.

Kert Park Praha

4

1

0

0

3

6:16

3

5.

SHC Opava

4

1

0

0

3

8:13

3

MČR SŽ - FINÁLE 2015 - Skupina B

Poř.

Název týmu

Z

V

VP

R

P

Skóre

B

1.

HBC Plzeň

4

2

1

0

1

12:9

8

2.

Elba DDM ÚNL

4

1

1

2

0

12:9

7

3.

Letohrad

4

1

0

3

0

7:8

6

4.

Č.Třebová

4

1

1

0

2

4:8

5

5.

Karviná

4

0

2

0

2

7:8

HBC Buldoci Stříbro vs. SK Hokejbal Letohrad 2:1p (1:1, 0:0, 0:0 -1:0)
Zápas o pátou pozici dostal podobu soupeření Buldoků ze Stříbra s Jeleny z Letohradu. Vše podstatné, alespoň co se gólu týče, se v normální hrací době událo hned v první třetině. Oba celky toužily vyhrát a na jejich hře to bylo znát. Zářili však oba brankáři, kteří s přehledem likvidovali šance forvardů na obou stranách. Rozuzlení tak přineslo až prodloužení. Vítězným gólem v nastaveném čase vystřelil Buldokům republikové páté místo Radek Mužík.

 

Hodnocení turnaje trenérem Václavem Šůchou: „Předně chci poděkovat všem klukům za předvedený výkon. Kluci chtěli a snažili se o postup do semifinále, bohužel nám chybělo trochu toho pověstného „štěstíčka“. Ve všech zápasech vždy předvedli maximální nasazení.  Jako velmi povedený zápas hodnotím duel s mistrovskými Pardubicemi, se kterými jsme jako jediný neprohráli v základním čase. Naopak vůbec se nám nepovedl zápas nakonec s poslední Opavou, kde otevřeně přiznávám, že jsme jí podcenili a než jsme stačili zareagovat, prohrávali jsme 2:0. Sice jsme vyrovnali, ale následně jsme si nešťastně tečovali míček do vlastní branky. Závěrečná powerplay nám nevyšla a jak se říká: Nedáš, dostaneš. Jsme inkasovali do prázdné branky. Přesto všechno, páté místo je úspěch. Chci také poděkovat svým asistentů – Martinovi Lokajíčkovi staršímu, Jiřímu Míkovcovi a Petrovi Topinkovi. Velký dík patří našim sponzorům – Lesy města Stříbra s.r.o., Eissmann Automotive Česká republika s.r.o., Tazata s.r.o. a město Stříbro.“

 

Konečné pořadí MČR starších žáků:

  1. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice
  2. HBC Plzeň
  3. HBC Hostivař
  4. Elba DDM Ústí nad Labem
  5. HC Buldoci Stříbro
  6. SK Hokejbal Letohrad
  7. TJ Lokomotiva Česká Třebová
  8. HC Kert Park Praha
  9. HbK Karviná
  10. SHC Opava

Fotky z turnaje najdete ZDE

Hlavní sponzoři mládežnických týmů: