Buldoci si přivezli z Jindřichova Hradce tři body

Po šesti domácích zápasech vyjeli stříbrští starší žáci do Jindřichova Hradce. Zde je čekal papírově nejslabší soupeř MČR skupiny Jih, Západ. Buldoci si poradili v nekompletní sestavě jak s asfaltovým povrchem, tak s domácím Olympem.

Na první branku se sice čekalo až do desáté minuty, ale prakticky celá první třetina se odehrála v útočném pásmu stříbrských hokejbalistů. Jindřichohradečtí zaznamenali v úvodní části pouze jednu střelu na branku oproti 13 střelám z holí stříbrských hráčů. Skóre otevřel po přihrávce Kalčíka Bárta. 

Ani ve druhé třetině se dění na hřišti nezměnilo. Buldoci se trápili v zakončení jinak dobrých akcí. V devatenácté minutě po průniku napříč celým hřištěm obránce Marek navýšil na 2:0.

Ani ve třetí třetině se domácí nedokázali vyburcovat k lepšímu výkonu. Naopak v devětadvacáté minutě získal útočné pásmo obránce Hrad a nabídl svou přihrávku ke skórování Bártovi, který se tentokrát nemýlil a přinesl větší klid na buldočí střídačku. Podobně proběhla i poslední gólová akce v podání Marka a hostujícího hráče Vilda. V závěrečných vteřinách se ještě Olymp odhodlal ke hře bez brankáře, ale nedokázal ani vystřelit na stříbrského brankáře Romana Bubeníčka, který si tak připsal druhou nulu v této sezóně a upevnil si druhou příčku mezi gólmany.

Hodnocení trenéra Václava Šůchy: „Do Hradce jsme jeli trochu se smíšenými pocity. Nikdy jsme tam ještě nehráli, soupeře jsme neznali. Ten sice ještě letos nebodoval, ale nechtěli jsme je nikterak podcenit. Navíc nám chyběli tři klíčoví hráči. I přes značné problémy v zakončení, kdy si kluci nedokázali poradit s domácím gólmanem, musím celý tým pochválit. Rychle jsme napadali, vytvořili jsme si skoro permanentní tlak na soupeře. Náš brankář si dokázal poradit s ojedinělými ataky. Dnes za nás poprvé taky nastoupil po komplikovaném zranění jediný hostující hráč Richard Vild z TJ Snack Dobřany. Ten bez větších problému do týmu zapadnul a hned si připsal dva body. Nyní nás čeká čtrnáctidenní pauza a pak zápas s jihočeským Suchdolem o druhé místo v tabulce. Naším cílem je získat a udržet toto místo jak základní části, tak i v nadstavbě. Podle nedávno zveřejněného postupového klíče z naší skupiny jdou finálového turnaje MČR první dva týmy přímo a třetí se na koeficient. “ 

TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec - HC Buldoci Stříbro 0:4 (0:1,0:1,0:2)
Střely: 9:48 Vyloučení: 2:2 Využití: 0:0 Oslabení: 0:0

Střely a nahrávky: Bárta 2+0, Marek 1+1, Vild 1+0, Kalčík 0+2, Hrad 0+1, Krejčí 0+1, Kopf 0+1

Sestava: Bubeníček R..– Šůcha D., Hrad, Kopet, Marek - Krejčí, Kalčík, Bárta, Homolka, Bubeníček L., Kopf, Tintěra, Vild, Rejda

Hlavní sponzoři mládežnických týmů: