Buldoci se posunuli na postupovou druhou příčku

K prvnímu duelu nadstavby MČR starších žáků skupiny Jih, Západ vyjeli v sobotu 11. dubna stříbrští Buldoci až do jihočeského Suchdolu nad Lužnicí. Zde je čekal boj o druhé místo v tabulce zajišťující přímí postup do finálového turnaje MČR.

A i když Buldoci nehráli v kompletní sestavě, pustili se do domácích s velkým nasazení. V první třetině hosté jen těžko hledali recept na destruktivní styl suchdolských hráčů, založený na následném lobovaném vychození míčku. Nedokázali využít ani dvojnásobnou přesilovku. Úvodní části sice nakonec dokázali překonat domácí brankářku, ale gól rozhodčí neuznal. V samotném závěru první třetině se nepovedlo po slibné akci zakončit z metru do prázdné branky Šilhánovi.

Druhá třetina měla podobný průběh jako ta úvodní. Buldoci s velkými problémy získávali útočné pásmo a těžko se bránili následným lobům a brejkovým atakům. V polovině zápasu se museli bránit přesilovce 5 na 3, která se domácí nevyvedla. Naopak o tři minuty později přišel rozhodující okamžik zápasu. Nejdříve Lokajíček prošel kolem mantinelu celým hřištěm a následně přihrál z rohu benjamínkovi Krejčímu, který poslal míček na lapačku Jiráčkové.  V následujícím střídání zopakoval obdobně brankovou situaci Berčík, který našel na stejném místě nepokrytého Bártu, jenž poslal míček na stejné místo v brance jako Krejčí. Přesto se domácí nevzdávali.

Ve třetí třetině bylo viditelné, že domácím docházejí síly a jejich útoky jsou méně časté, přesto několikrát nebezpečně ohrozili branku Buldoků. V závěru zajistil větší klid hostům Bubeníček, backhandem překonal suchdolskou brankářku.

Hodnocení trenéra: „Do Suchdolu jsme neodcestovali kompletní. Navíc jeden s obránců měl zdravotní problémy během zápasu. Přesto musí klukům poděkovat za předvedený výkon. Velký dík patří gólmanovi, který podržel tým. Hodně nás trápil herní styl Suchdola, který každý míček pošle lobem na brejkujícího útočníka. I přesto, že jsme o tom dopředu věděli, dělalo nám to velký problémy. Značný problém měli kluci s hrubým betonem. Většinu zápasů hrajeme na plastu, který je rychlejší a míček tolik neskáče. V sobotu jsme udělali další malý krůček směrem k finálovému turnaji a postoupili jsme na druhou postupovou příčku.“

SK Suchdol nad Lužnicí – HC Buldoci Stříbro 0:3 (0:0,0:1,0:1)
Střely: 15:18 Vyloučení: 3:3 Využití :

Branky a střely: Krejčí 1+1, Bárta 1+0, Bubeníček L. 1+0, Lokajíček 0+1, Berčík 0+1

Sestava: Sládek (Bubeníček R.) – Šilhán, Lokajíček, Šůcha, Hrad – Bárta, Kalčík, Berčík, Svoboda, Krejčí, Bubeníček L., Kopf, Tintěra

Videosestřih zde

Fotky zde

Hlavní sponzoři mládežnických týmů: