Buldoci na favorita skupiny nestačili

V pátek 11. dubna nastoupili stříbrští Buldoci k odloženému zápasu proti lídru tabulky HBC Plzeň na jeho hřišti.

V úvodní třetině Buldoci dlouho odráželi nepřetržité ataky plzeňských hráčů a záda jim kryl výbornými zásahy Kořínek. Bezbrankový stav vydržel do 10. minuty.
Druhá třetinu už takové štěstí stříbrští neměli, plzeňští v krátkém sledu navýšili skóre na 5:0. Nepomohla ani výměna brankářů za stavu 3:0, když do branky byla poslaná jarní posila, hokejový brankář Sládek.
Přes nepříznivý stav Buldoci srdnatě bojovali až do samotného závěru a nedovolili po celou třetí třetinu soupeři již skórovat. Sami se pokoušeli vylepšit výsledek nějakou tou brankou, ale chyběl jim kousek „štěstíčka“.

Vyjádření trenéra Václava Šůchy: „Do zápasu jsme nastupovali s vědomím, že úspěchem bude nedostat gólovou nadílku. Plzeň je v letošní sezóně velmi silná, poráží všechny soupeře. Naše hra byla založená po celý zápas na tvrdé defenzivě. Ačkoliv to možná bude znít zvláštně, musím všechny hráče pochválit. Výborně zachytali oba gólmani. Nebýt několika zaváhání ve druhé třetině a tak bychom udělali výborný výsledek. Mě těší, že náš herní projev se postupně zlepšuje. Musíme však ještě hodně dřít na trénincích.“

HBC Plzeň - HC Buldoci Stříbro 5:0 (1:0,4:0,0:0)
Střely: 33:9, Vyloučení: 2:2, Využití: 0:0, Oslabení: 1:0

Hlavní sponzoři mládežnických týmů: