Buldoci hráli poprvé o víkendu na domácím hřišti 3 mistrovká utkání

Minulý víkend jsme na domácím hřišti sehráli tři mistrovská utkání. V sobotu měli premiéru hráči pod vedením Petra Němčáka v přeboru mladších žáku ve skupině Jih. Ani ve druhém zápase A-tým nedokázal bodovat. Za to mladší dorostenci  povedeným rychlým vstupem do extraligového zápasu získali dvoubrankové vedení, kterým si zajistili výhru nad Kladnem.

V předchozím víkendu odehráli jak muži, tak mladší dorost svá první kola sezóny. Pouze jeden bod si odvezli dorostenci pražských Lužin, když podlehli na nájezdy domácímu Kertu.

Nyní pěkně popořádku hodnocení všech pěti odehraných zápasů.

Muži

Vstup do zápasu byl asi jedinou pozitivní skutečností, kterou lze vidět na celém zápase. V přesilové hře dokázal poslat Buldoky do vedení D. Šůcha po přihrávce Šauera. Bohužel v závěru třetiny přišla gólová smrž od Balwanů, kteří během dvou minut třikrát překonali Kořínka. V úmorném vedru se skoro přestalo běhat a úroveň hry na obou stranách byla žalostná. Na další branku soupeře se povedlo rychle za reagovat Titěrovi. Na začátku závěrečné třetiny dokázali D. Šůcha snížit na rozdíl jediné branky. To domácí nijak nenakoplo a naopak umožnili soupeři dvakrát skórovat. V závěru korigoval Jakub Sláma na konečných 4:6.

Buldoci Stříbro — Rolling Balwans Plzeň 4:6
(1:3,1:1,2:2), stř. 33:35, vyl. 4:4, využ. 2:1, oslab. 0:1

Vstup se povedl i do zápasu druhého kola proti Tatranu Třemošná, když v 5. minutě Holák po  individuální akci poslal stříbrské hokejbalisty do vedení. V závěru třetiny soupeř dokázal vyrovnat. Od druhé třetiny dirigovali hru už jenom hosté, když v celku bez problému se dostali na rozdíl pěti branek. V závěru korigoval ještě Hanzlík, ale to nic už nezměnilo na celkovém debaklu Buldoků.

Buldoci Stříbro — Tatran Třemošná B 2:8
(1:1,0:4,1:3) stř. 13:25, vyl. 3:0, využ. 0:1, oslab. 0:0

 

Mladší dorost

Druhou zářijovou neděli mladší dorost odcestoval do pražských Lužin k prvnímu extraligovému zápasu proti domácímu celku Kert Park Praha. O tom, že to bude těžký a možná hodně vyrovnaný duel, nikdo nepochyboval. Vždyť týden před tím zde odehráli oba týmy bezbrankový zápas v rámci turnaje O pohár starosty Prahy 13. Bohužel kvalita zápasu byla hodně ovlivněná postojem rozhodčího, který trval na jednotné barvě helem celého týmu. Do zápasu jsme vstoupili se 7 hráči, přesto Svoboda zařídil hned v první minutě vedení Stříbra. V první třetině nedokázali Buldoci využít několika gólových šancí. Ve druhé třetině hra byla nahoru dolu. Kertu se povedl dát vyrovnávací gól „do šatny“, 12 vteřin před koncem třetiny. Ve třetí dějství otočili domácí stav zápasu ve svůj prospěch. S tím se Buldoci nechtěli smířit a vytvořeným velkým tlakem dokázali necelé dvě minuty před koncem vyrovnat po střele Kaňáka. V samostatných nájezdech pak byli domácí úspěšnější. 

HC Kert Park Praha — HC Buldoci Stříbro 3:2ss
(0:1, 1:0, 1:1 - 1:0) Střely 33:36, Vyl. 1:2, Využ. 0:0

Jednu z nejlépe sehraných třetin předvedli mladší dorostenci v zápase proti Kladnu. V mohutném náporu v první třetině nejdříve Kalčík skóroval v 5. minutě. Gólem 10 vteřin  navýšil po samostatné akci Lokajíček. Ve druhé třetině se nechali zbytečně Buldoci vylučovat a tím umožnili Alpiqu vyrovnat hru. Proti to byl výborně chytající Sládek, který v zápase vychytal první nulu, protože ani v závěrečné třetině ho hosté ve stupňujícím tlaku nedokázali překonat.

HC Buldoci Stříbro — HBC ALPIQ Kladno 2:0
(2:0, 0:0, 0:0) střel. 28:23, vyl. 4:3, vuyž. 0:0

Hodnocení trenéra VáclavaŠůchy:
„V obou zápasech kluci předvedli dobrý výkon. V Praze měl velký vliv na vývoj utkání přístup rozhodčí a nesmyslná kauza kolem helem. Bohužel tak jako většinou to bývá, nakonec povinnost mít stejnou barvu helem byla během  týdne zrušená. Proti Kladnu se nám povedlo vlítnout do zápasu a mít jasnou převahu. Kluci rychle střídali, hráli zodpovědně s velkým nasazením a to přineslo tížený výsledek. Bohužel ve druhé třetině se nechali kluci trochu vyprovokovat a začali oplácet a to nezůstalo bez povšimnutí rozhodčích. To nás mohlo nakonec i mrzet. Naštěstí Radek v brance předvedl 100% výkon a celý tým podržel.

Nyní nás čekají dva neznámý soupeři. V neděli Tygři z Mladý Boleslavy a ve středu Ústí nad Labem. Především zápas s ústeckým týmem bude asi hodně náročný. Mnozí je pasují na favority soutěže. Já však našim klukům věřím, že pokud podají takový výkon jako proti Kladnu, tak máme šanci na vítezství.“

 

Mladší žáci

Mladší žáky v prvním kole na domácím hřišti čekal těžký soupeř, plzeňští Mečouni. Hosté od úvodní buly měli jasnou převahu na hřišti, jenže jí nedokázali využít. Naopak s ojedinělého brejku poslat ve druhé třetině do vedení Buldoky hostující Daniel Král. Domácí se z vedení neradovali dlouho. Na konci druhé třetiny ještě Plzeň vyrovnala. Po velkým tlakem kapituloval domácí gólman Sobotka ještě jednou ve třetí třetině. Stříbrští žáci už nebyl schopni ani se dostat ani na dostřel plzeňské branky. Ačkoliv hosté měli jasnou převahu, o čemž svědčí poměr střel na branku na samotné vítězství se hodně nadřeli. Samotný zápas hodně ovlivnil silný déšť, který některým hráčům dělal značné problémy.  V sobotu mladší žáci si zahrají proti Prachaticím, tak jim budeme držet palce, aby byli úspěšní.

 

HC Buldoci Stříbro — HBC Plzeň 1:2
(0:0,1:1,0:1) střel. 3:21, přes. 3:1, využ. 0:0

 

 

 

 

 

Hlavní sponzoři mládežnických týmů: