Blatenské peří nad zimákem

V sobotu 18. října lítalo peří nad stříbrským zimákem, to se domácí Buldoci pustili s vervou do blatenských Datlů.

Od první vhozené buly měli domácí hráči míček pod kontrolou. Blatenští se urputně bránili a skvělé zákroky předváděl teprve jedenáctiletý Ondřej Bauš, který si připsal během úvodní třetiny dvanáct vychytaných střel. Nestačil až na třináctou střelu, kterou mu zasadil v poslední vteřině Josef Kopf.
Ve druhé třetině byli hosté ještě pod větším tlakem. Domácí atakovali jejich svatyni ze všech stran. Vedení domácích pojistil v 16. minutě Martin Rejda, který zametl Kalčíkovu přihrávku v těsném prostoru brankoviště. A právě Kalčík byl úspěšný v poslední minutě druhé třetiny, ve které byl poměr střel 20:2.
V závěrečné části se blatenští Datlové snažili s vypětím všech sil bojovat o lepší výsledek, vypracovali si i několik gólových příležitostí, přesto jim chybělo patřičné „štěstíčko“. Naopak na druhé straně hřiště Bárta vyběhl zpoza branky a beckhendem zavěsil nad vyrážečku gólmana.

Hodnocení trenéra Václav Šůchy: „Jsem rád, že kluci předvedli dobrou kombinační hru. Výrazně také pomohlo zajištění naší obrany. Nově se v buldočím dresu představil Martin Lokajíček, jinak spoluhráč Adama Šilhána z mladšího dorostu HC Plzeň. Musím vyzdvihnout výkony i kluků ze třetího útoku Martina Rejdu a Tomáše Tintěru. Příští víkend nás, ale čeká poměrně silnější soupeř, Pedagog České Budějovice. Doufám, že s nimi se dokážeme prosadit.“ 
 

HC Buldoci Stříbro - TJ Blatná Datels 4:0 (1:0,2:0,1:0)
Střely: 48:14, Vyloučení: 1:2, Využití přesilovek: 0:0, Oslabení:0:0

Branky + nahrávky: Kopf 1+1, Rejda 1+0, Kalčík 1+1, Bárta 1+1, Marek 0+1, Tintěra 0+1

Sestava:  Sládek, Bubeníček  – Šůcha, Kopet, Šilhán, Lokajíček,– Kopf, Kalčík, Bárta, Homolka, Bubeníček L., Marek, Tintěra, Rejda


******

Dvojzápas domácích Buldoků s STS Chvojkovice Brod přinesl dva rozdílné výsledky.
V dopoledním zápase, který začal ještě na mokrém povrchu, což paradoxně byl větším problém pro stříbrské hráče. První dvě třetiny se Buldoci nedokázali dostat tempa, přihrávky nevycházely a zakončení nebylo o nic lepší. Až závěrečné třetině, když už povrh oschnul, se herní projev domácích zlepšil, ale na výsledku už se nic neměnilo.

 

HC Buldoci Stříbro – STS Chvojkovice Brod 1:4 (1:2,0:2,0:0)
Střely: 26:31, Vyloučení: 2:1, Využití přesilovek: 0:0, Oslabení:0:0

Sestava: Černoch T., Kořínek – Šůcha V., Šaman, Junek, Vokurka, Burda, Hanzlík, Holák, Růžička, Sládek, Sláma O., Sláma J., Šůcha J.

 

Do odpoledního zápasu nastoupili Buldoci se změněnou sestavou a chutí po vítězství. Do soupeře se pustili od samého začátku. Za necelých jedenáct minut vedli 3:0, Chvojkovice dokázali v závěru ještě korigovat skóre jednou brankou. Ve druhé třetině to začalo připomínat výkony z několika předchozích zápasů, kdy Buldoci ztratili vyhraný zápas. Buldoci předvedli několik hrubých chyb jak v obranném, tak i v útočném pásmu, které soupeř využil a znížil na rozdíl jediné branky. Naštěstí Sládek v poslední minutě druhé třetiny pojistil vedení.
V závěrečné části se Chvojkovice ještě jednou přiblížili na jednobrankový rozdíl, ale víc již stříbrští hokejbalisté soupeři neumožnili. Naopak Sládek dvěma brankami a jednou přihrávkou zpečetil vítězství Buldoků na konečných 7:4.

HC Buldoci Stříbro – STS Chvojkovice Brod 7:4 (3:1,1:2,3:1)

Střely: 39:9, Vyloučení: 6:5, Využití přesilovek: 1:1, Oslabení: 2:0

 

Sestava: Černoch T., Kořínek – Šůcha V., Šaman, Junek, Vokurka, Burda, Hanzlík, Holák, Růžička, Sládek, Sláma O, Krejčí, Šůcha J.

Hodnocení trenéra Václav Šůchy: „V první zápas nám vůbec nevyšel, měli jsme špatný pohyb, nepřesný rozehrávky. Tým se rozjížděl jak starý Zetor. Po zápase jsme si něco řekli a upravili jsme sestavu.  Dokázali jsme dát stranou výsledek předchozího zápasu a šli jsme do toho naplno. Změny se nakonec ukázaly jako správný tah. Soupeře jsme jasně přehráli. Díky výhře si stále držíme druhé místo v tabulce.“

 

Hlavní sponzoři mládežnických týmů: