Bárta se blýskl hattrickem

Starší dorostenci stříbrských Buldoků v sobotu výrazně přehráli soupeře z Nového Strašecí a připsali si první regulérní výhru v sezóně. V předchozích zápasech, kromě toho prvního proti Písku, předváděli slušné výkony. Bohužel to nikdy nestačilo ani na jeden bod, přesto tým si věřil, že dokáže překonat smůlu a začne bodovat.

V první třetině otevřel skóre Bárta ve 3. minutě. Ve 4. minutě využil Báča přihrávky Rozhoňové. Následně se hra stříbrských přizpůsobila hře soupeři a vyvstaly vzpomínky z minulého zápasu, kdy se Buldoci obdobně ujali rychlého dvoubrankového vedení a nakonec dovolili soupeři vlastními chybami zvrat zápasu. Jenže Nové Strašecí není Hradec Králové a ve 14. minutě navyšoval skóre obránce Šilhán. V závěru třetiny po v hozené hokejce bránícím hráčem, rozhodčí nařídili trestné střílení, kterého se ujal Mráček a ten se nemýlil, 4:0.

V 18. minutě tečoval Bárta ostrou střelu Hrada od modré čáry. O necelé dvě minuty později díky své nedůraznosti umožnili Buldoci soupeři radovat se ze vstřelené první branky.  Následně rozběhnutého Ondru Slámu soupeř nedokázal zastavit a nakonec si poradil i s gólmanem. Poskytnutou třetí přesilovku dokázali využít po střele Kopeta. Na 8:0 navyšoval po pěkné kombinaci Kopf.

Na začátku třetí třetiny naservíroval Kopf svému parťákovi Bártovi míček před odkrytou branku a ten pohodlně si připsal hattrick. Novostrašečtí ve 34. minutě ještě jednou překonali domácího Kořínka. Ve zbývajícím čase už skórovali pouze domácí, ve 38. minutě Jakub Sláma, 40. minutě Mráček a v oslabení ve 42. minutě se opět rozběhnul Ondra Sláma a uzavřel celkové skóre zápasu 12:2. Závěr zápasu se zcela zbytečně vyhrotil, poté co si mladíci obou týmů razantněji promluvili. Rozhodčí Kalabza ocenil jejich výkon dvěma 2x 2 minutovými tresty na obou stranách.

Zhodnocení trenéra Václava Šůchy: „Týmu jsem věřil, že si dnes dojde pro první vítězství. Výkon týmu jde zápas od zápasu nahoru. V první třetině mě mrzelo, že dokážeme celkem pohotově přehrát soupeře, ujmeme se vedení a pak jako bychom přešli na stand-by režimu. Proti silnému soupeři jak jsme se mohli přesvědčit s Hradcem, nás to stojí cenné body. V závěru někteří hráči se nechali zbytečně vyprovokovat a zároveň vyloučit. Jinak celému týmu patří pochvala. Rozhodně chci ocenit nasazení Bárty, který i přes svůj věkový handicap, si připsal hattrick plus dvě přihrávky“.

HC Buldoci Stříbro — HBC Nové Strašecí   12:2
Třetiny: (4:0,4:1,4:1) Střely: 35:21 Vyloučení: 9:9 Využití: 2:0 Oslabení: 1:0

foto ze zápasu: ZDE

Hlavní sponzoři mládežnických týmů: