Zhodnocení hokejbalové sezóny 2016/2017

Stříbrští Buldoci v uplynulé sezóně nastupovali se třemi mládežnickými týmy a jedním mužským týmem v hokejbalových soutěžích. Sezónu lze ohodnotit spíše jako úspěšnou, i když úspěchy slavili spíše někteří jedinci, kteří vypomáhali v HBC Plzeň (vicemistři extraligy mladšího dorostu) a TJ Snack Dobřany (2. místo skupiny Střed a 5. místo ve finále MČR starších žáků).

Vezmeme-li to od nejmladšího týmu – minipřípravek, tak se povedlo trenérům (P. Burešovi , P. Staňkovi a M. Brunclíkovi) v průběhu sezóny vytvořit tým o 16 hráčích a hráček, jejichž dovednost a výkony stoupaly s každým turnajem. Jelikož se v této kategorii záměrně nevede tabulka, ale naopak se sleduje dovednostní růst celého týmu, lze hodnotit náš tým minipřípravek velmi pozitivně. Tým odehrál 12 turnajů ve skupině minipřípravek a 1 turnaj ve skupině přípravek.

Mladší žáci pod vedením P. Němčáka v přeboru jih se umístili na 6. místě s výrazným bodovým náskokem před sedmými Dobřanami. Tým mladších žáků disponoval v této sezóně velmi širokou hráčskou základnou (25 hráčů), což někdy mělo vliv i na samotné výsledky zápasů, kdy trenér upřednostnil zapojení co nejvíce hráčů. Tento tým navíc úzce spolupracoval s hokejisty z Mariánských Lázní, především v zimní pauze, kdy sám pravidelně trénuje na ledové ploše domácího stadionu. Několik stříbrských žáků nastupovalo v dresu Mariánských Lázní v hokejových utkáních a naopak. Zde doufáme, že se vzájemná spolupráce bude i nadále rozvíjet.

Mladší dorostenci sice měli vyšší cíl, skončit do 3. místa základní skupiny, přesto svými výkony nezaostávali ani za lídry tabulky. Bohužel někdy chyběla pověstná špetka štěstíčka nebo ho trápila marodka. Páté místo po základní části a 3. místo v nesmyslně dlouhé dohrávce o umístění, není však ostudou. V závěru pak byla sestava týmu oslabená o kluky, kteří vypomáhali v sousedních klubech, D. Šůchy a A. Šilhán. Posledně jmenovaný zařídil Plzni svým gólem stříbrnou medaili a postup do finále. Starší žáci J. Kopf, V. Bárta, M. Rejda, M. Krejčí a M. Kopet patřili mezi hlavní tahouny Dobřan. Poděkování patří kluků z Dobřan, kteří zase vypomáhali našemu dorostu.

... drželi u sebe, zápasy si užívali a to by k amatérskému sportu mělo vždy patřit.

Naopak sezóna mužů, která by se podle výsledků dala hodnotit jako neúspěšná, přinesla stabilizaci a pohodu do týmu. I přesto, že si Buldoci připsali za celou sezónu jen 7 bodů, za 2 výhry a 1 remízu, drželi u sebe, zápasy si užívali a to by k amatérskému sportu mělo vždy patřit.

Nyní je před námi nová sezóna, do které jsme přihlásili čtyři mládežnické týmy, minipřípravku a přípravku do regionální soutěže, mladší žáky do přeboru MŽ a dorostence do extraligy staršího dorostu. Přihlášku také dají muži, kde se teprve  připravují propozice 2.NHbL a KHbL. Bude to velmi náročná sezóna, hlavně co se týče dopravy především staršího dorostu, kde se Buldoci utkají s týmy napříč z celé republiky. Celkem by měl najezdit tým přes 4000km.

ČMSHb vybral herní model, kdy budou 2 skupiny, 1 tabulka, každý s každým 2x ve své skupině, 1x s týmy druhé skupiny, play-off. Týmy jsou rozděleny dvou skupin a to následovně:
A – Ústí nad Labem, Chomutov, Kladno, Nové Strašecí, Stříbro, Plzeň, Dobřany, Písek
B – Kovo Praha, Hostivař Praha, Jihlava, Hradec Králové, Pardubice, Česká Třebová, Olomouc, Karviná, Třinec

Ostatní soutěže a jednotlivé termíny zápasů by měly být známy v průběhu sezóny.

Hlavní sponzoři mládežnických týmů: